ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №30 «Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2021 році»

Кількість переглядів: 255
Рік: 2021 рік
Місяць: Березень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 15.03.2021
Номер документу: 30
Назва документу: Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2021 році
Прикріплені файли:
  1. 15_30 (0.28 МБ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від   15 березня 2021 року   № 30

Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2021 році

Відповідно до статей 27, 41 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, ст. 36 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, глави 3 Закону України „Про військовий обов’язок і військову службу”, на виконання Указу Президента України від 24.02.2021 року №71/2021 „Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році”,  розпорядження голови обласної державної адміністрації від № 199 від 11.03.2021року „Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2021 році” та з метою якісного проведення на території району призову громадян України на строкову військову службу:

1. Призвати на території району у квітні-червні та жовтні-грудні 2021 року на строкову військову службу громадян України чоловічої статі придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час, яким до дня відправки у військові частини виповнилось 18 років, та старших осіб, які не досягли 27 річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

2. Затвердити склад районної призовної та медичних комісій та їх резервний склад для здійснення оперативної заміни членів районної призовної та медичних комісій (у разі хвороби або відсутності з інших поважних причин), що додаються.

3. Засідання призовних комісій проводити згідно графіків протягом квітня-червня та жовтня-грудня 2021 року. Присутність усіх членів районних призовних комісій (за територіальні громади) під час їх роботи є обов’язковою.

За членами призовних комісій на весь період виконання цих обов’язків зберігається місце роботи, займана посада та середня заробітна плата.

4. Голові районної призовної комісії, заступникам голови районної державної адміністрації:

4.1. Організувати та забезпечити роботу районної призовної комісії в період з 1 квітня до 29 червня та з 1 жовтня до 30 грудня 2021 року  на базі призовної дільниці.

4.2. Вжити необхідних заходів щодо підготовки молоді до військової служби, укомплектування військових формувань України особовим складом, морально і фізично готовим гідно виконувати свій конституційний обов’язок.

4.3. Забезпечити через виконавчі комітети органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій району оповіщення призовників та забезпечити 100% їх явку на призовну дільницю та медичну комісію, згідно графіків їх роботи у супроводі начальника військово-облікового столу або відповідальної особи.

4.4. Організувати проведення у березні та серпні-вересні 2021 року підготовчих заходів, пов’язаних з медичним оглядом, обстеженням та лікуванням призовників.

4.5. Забезпечити виконання заходів, пов’язаних з підготовкою і проведенням призову громадян України на строкову військову службу, та виділення для роботи призовної дільниці і медичних комісій необхідних технічних працівників та матеріально-технічних засобів. Для відправки призовників на обласний збірний пункт (м. Козятин) організувати забезпечення відповідних Районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (далі РТЦК та СП) автомобільним транспортом, за його заявками, та забезпечення охорони громадського порядку.

4.6. Провести до 15 березня та до 25 серпня 2021 року заняття з відповідальними особами територіальних громад, а також з посадовими особами, які здійснюють облік призовників, оповіщення, прибуття їх на призовну дільницю та відправку у військові частини.

4.7. Медичний огляд призовників організувати на відповідних призовних дільницях і провести його всіма лікарями-спеціалістами згідно Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України (Наказ Міністра оборони України від 14.08.2008р. № 402 зі змінами) відповідно до графіків роботи медичних комісій.

5. Військовим комісарам районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки:

5.1. Виконати необхідні заходи, пов’язані з підготовкою і проведенням призову громадян України на строкову військову службу, підготовки молоді до військової служби, укомплектуванням особовим складом, морально і фізично готовим гідно виконувати свій конституційний обов’язок.

5.2. Провести до 30 березня та до 30 вересня 2021 року одноденні інструктивно-методичні   збори   з   членами   призовної   комісії,    лікарями – спеціалістами, секретарями призовної комісії, технічними працівниками, які залучаються до роботи на призовній дільниці.

5.3. Здійснити контроль проведення у березні та вересні 2021 року підготовчих заходів пов’язаних з медичним оглядом, обстеженням та лікуванням призовників.

5.4. Організувати контроль за проведенням медичного огляду призовників всіма лікарями-спеціалістами згідно Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України (Наказ Міністра оборони України від 14.08.2008р. № 402, зі змінами). Протоколи засідань районної призовної комісії вести згідно графіку за територіальними громадами.

6. Головним  лікарям  визначених лікарень організувати та здійснити контроль проведення у березні та вересні 2021 року підготовчих заходів, пов’язаних з медичним оглядом, обстеженням та лікуванням призовників і зобов’язати відповідних керівників районних центральних клінічних та дільничних лікарень:

6.1. Утворити відповідними наказами до 20 березня та 1 вересня 2021 року медичні комісії, для якісного проведення медичного огляду призовників і визначення ступеня придатності їх до військової служби, до яких залучити досвідчених лікарів-фахівців та медичних сестер, що володіють методикою військово-лікарської експертизи, з попереднім прийняттям заліків, які погодити з військовими комісарами відповідних РТЦК та СП.

6.2. Щоденно перевіряти повноту записів та висновків лікарів про придатність призовників до військової служби, потребу в проведенні додаткового медичного обстеження та обґрунтованість встановленого діагнозу.

6.3.  Надати до 15 березня та до 15 серпня 2021 року в призовні комісії “медичні карти амбулаторного хворого з вкладними листами до них”, списки осіб, які перебувають на диспансерному обліку з приводу нервово-психічних захворювань, туберкульозу, венеричних захворювань, захворювань шкіри, трахоми, хронічних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів та інших захворювань, виписки з історії хвороби, дані лікарського обстеження та диспансерного нагляду, що характеризують стан здоров’я призовників, списки лікувально - профілактичних закладів, до яких будуть прикріплені для огляду і лікування призовники, котрі потребують спеціального (амбулаторного) огляду і лікування.

6.4. Провести безкоштовне (за рахунок раніше виділених коштів згідно відповідної програми) рентгенологічне (флюорографічне) та лабораторне обстеження органів грудної клітини, аналізів крові (на СНІД, гепатит та RW) і сечі, ЕКГ та інші необхідні обстеження призовників. Визначити їм групу та резус крові. Дані занести до особистих справ призовників напередодні проходження медичної комісії.

6.5. Прикріпити призовників, яких визнано такими, які потребують обстеження,  лікування  та  медичного  огляду  до  лікувально-профілактичних  та

лікувальних закладів. Обстеження проводити позачергово при наявності у них направлення медичної комісії, з обов’язковим заповненням „Акту обстеження стану здоров’я призовника”, висновку лікаря та виписки епікризу в амбулаторну картку.

6.6. Забезпечити медичні комісії медико-санітарним майном, медичними інструментами і медикаментами для оснащення лікарських кабінетів призовних дільниць з урахуванням епідеміологічної ситуації.

6.7. Забезпечити позачергове обстеження лікарями медичних комісій призовників, які проходять медичне обстеження згідно графіку роботи  медичних комісій.

7. Рекомендувати головам територіальних громад району:

7.1. Сприяти організації призову громадян на строкову військову службу, відрядити начальників військово-облікових столів (інших посадових осіб, які виконують їх обов’язки) до відповідних РТЦК та СП для надання допомоги в оформлені особових справ призовників згідно окремих графіків.

7.2. Забезпечити оповіщення громадян про призов на строкову військову службу через відповідні групи оповіщення, їх своєчасне прибуття на медичні комісії та призовні дільниці, згідно графіків явки за днями, у супроводі начальників військово-облікових столів або відповідальних осіб на технічно справному транспорті. У разі відсутності призовника надавати призовній комісії підтверджуючі документи із зазначенням причини відсутності призовника (довідки про навчання, вироки судів, пояснення родичів тощо).

7.3. Для доставки призовників на обласний збірний пункт у місто Козятин, виділити обладнаний та технічно справний автотранспорт згідно графіків РТЦК та СП.

8. Головам призовних комісій, військовим комісарам РТЦК та СП
до 30 березня та до 30 вересня 2021 року організувати урочисті проводи громадян, які призиваються на строкову військову службу.

9. Начальнику Тульчинського районного відділення поліції Тульчинського відділу ГУНП у Вінницькій області Костишину В.І.:

9.1. До 1 березня та до 1 серпня 2021 року передати у військовий комісаріат списки призовників 1993-2002 років народження, які притягувались до кримінальної та адміністративної відповідальності, знаходяться під слідством та судом, викликались до органів внутрішніх справ за антисуспільну поведінку, зловживання алкоголем або наркотичними речовинами.

9.2. Забезпечити дотримання громадського порядку на призовній дільниці в період проведення відправок молодого поповнення з 1 квітня до 26 червня та з 1 жовтня до 30 грудня 2021 року згідно графіка відправок.

9.3. Проводити згідно з вимогами частини третьої статті 38 Закону України „Про військовий обов’язок і військову службу”  розшук, затримання і доставку до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

10. Відділу цифрового розвитку, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації (Бакума Т.С.) опублікувати  розпорядження в засобах масової інформації та розмістити на веб-сайті Тульчинської районної державної адміністрації.

11. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації                                     Олександр Гаврилюк


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь