ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №127 «Про влаштування дитини-сироти ХХХ, ХХХ року народження до прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ»

Кількість переглядів: 135
Рік: 2021 рік
Місяць: Серпень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 13.08.2021
Номер документу: 127
Назва документу: Про влаштування дитини-сироти ХХХ, ХХХ року народження до прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ
Прикріплені файли:

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від “13” серпня 2021 року      № 127

Про влаштування дитини-сироти ХХХ, ХХХ року народження до прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ

Керуючись п. 9 ст. 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  відповідно до ч.1 ст. 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 565 від 26.04.2002 року «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Указу Президента України від 05.05.2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», враховуючи довідку Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про проходження курсу підготовки опікунів (піклувальників), прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу від 08.06.2014 року № 03-11/578, рекомендацію Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, про включення громадян ХХХ та ХХХ, до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів від 12.06.2014 року № 03-12/479, беручи до уваги заяву  прийомних батьків ХХХ та ХХХ від 10.08.2021 року, письмову згоду неповнолітньої  ХХХ та рішення № 1 комісії з питань захисту прав дитини  від 12.08.2021 року: 

1. Влаштувати з 13.08.2021 року дитину-сироту ХХХ, ХХХ року народження, на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ, жителів ХХХ Вінницької області.

2. Покласти  персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дитини ХХХ, ХХХ року народження та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо дитини на прийомних батьків ХХХ та ХХХ.

3. Зобов’язати прийомних батьків  забезпечити проходження дитиною 2 рази на рік медичного огляду  та надавати службі у справах дітей районної державної адміністрації висновки про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини та щорічний звіт про утримання дитини.

4. Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Поліщук В.Л.) :

4.1. Підготувати проект договору між прийомними батьками ХХХ та ХХХ та Тульчинською  районною державною адміністрацією в особі голови Гаврилюка Олександра Анатолійовича, як органом опіки та піклування про передачу дитини на виховання та спільне проживання у сім’ю.

4.2. Здійснювати контроль за умовами утримання, виховання, навчання неповнолітньої ХХХ, ХХХ року народження в прийомні сім’ї.

4.3. Готувати щорічний звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини у прийомній сім’ї ХХХ та ХХХ.

5. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (Богач М.В.) призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, грошове забезпечення прийомним батькам у межах видатків,  передбачених у державному бюджеті.

6. Рекомендувати Брацлавському селищному голові (Кобринчуку М.М.):

6.1. Забезпечити соціальне супроводження прийомної сім’ї, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

6.2. Закріпити за прийомними батьками ХХХ та ХХХ фахівця із соціальної роботи.

6.3.   Сприяти проходженню прийомними батьками відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

6.4.  Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання ХХХ, ХХХ року народження.

6.5.  Сприяти укладенню декларації  з метою отримання медичних послуг дитиною ХХХ, ХХХ року народження.

6.6.  Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду ХХХ  за потребою диспансерного нагляду прийомної дитини  у прийомні сім’ї ХХХ та ХХХ.

6.7. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою, направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

  6.8. Щорічно до  20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації інформацію про:

  6.8.1. Рівень розвитку та знань прийомною дитини, про участь батьків-вихователів у їх вихованні.

  6.8.2. Стан здоров’я прийомної дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

  6.8.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання прийомної дитини.

  7. Тульчинський районний відділ поліції ГУ НП у Вінницькій області (Костишен В.І.):

7.1. Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень неповнолітньою ХХХ, ХХХ року народження, яка влаштована до прийомної сім’ї.

7.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах Тульчинської районної державної адміністрації інформацію про проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомною дитиною, яка влаштована до прийомної сім’ї.

8.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Заступник голови районної державної адміністрації              Володимир Скалій


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь