ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 липня 2015 пиво стане ліцензійним

Дата: 21.05.2015 12:59
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ повідомляє, що з 1 липня цього року буде розширено перелік напоїв, які відносяться до алкогольних. Так, пиво із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, набуде статусу пінистого алкогольного напою.
Відповідно до ст. 15 Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” №481 роздрібна торгівля алкогольними напоями може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензій.
Відповідно, для того, щоб торгувати солодовим пивом після 1 липня 2015 року, потрібно буде придбати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Водночас не потребує наявності ліцензії діяльність з продажу безалкогольного пива з об’ємною часткою спирту не більш як 0,5 відсотка.
Також уточнено, що є місцем торгівлі. Місце торгівлі — місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів і пива — без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, — торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане РРО, в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Згідно цього нововведення 1 липня 2015 пиво стане ліцензійним, тим підприємцям хто захоче ним торгувати у роздріб прийдеться заплатити 8 тисяч гривень на рік та мати зреєстрований , належним чином, касовий апарат.
Для зручності платників податків у Центрі обслуговування платників Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ надаються адміністративні послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Зокрема, суб’єкти господарювання можуть подавати фахівцям Центру обслуговування платників заяви та необхідні пакети документів для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. При цьому платникам немає необхідності звертатися безпосередньо до Головного управління ДФС у Вінницькій області для отримання ліцензій. Підготовлені до видачі ліцензії отримуються за місцем подачі документів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь