ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги громадян, які мають право на пільги на житлово-комунальні послуги!

Дата: 10.01.2020 15:13
Кількість переглядів: 537

З 1 січня 2020 року пільгові категорії населення мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги.

Тобто скасовано обмеження, яке не дозволяло пільговикам звернутися за «монетизацією» після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 р. № 1123 внесено зміни до постанови КМУ від 17.04.2019 р. № 373 «Деякі питання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», згідно яких з 1 січня 2020 року пільгові категорії можуть перейти на готівкову форму грошової допомоги для оплати житлово-комунальних послуг впродовж всього опалювального періоду.

Пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на соціальний рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Звертаємо увагу, що можливістю доставки пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій готівковій формі через відділення АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з травня 2020 року. Зазначені зміни розповсюджуються виключно на отримання через банківські установи.

 Тим пільговикам, які бажають отримувати свою пільгу готівкою, потрібно звернутися в управління соціального захисту населення Тульчинської райдержадміністрації,  за адресою: м.Тульчин, вул.Миколи Леонтовича,1 каб.106 або каб. 406 та написати відповідну заяву і надати наступні документи:

реквізити соціального банківського рахунку;
довідку про склад сім’ї;
при собі необхідно мати оригінали: паспорту,довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, пільгове посвідчення, технічний паспорт на будинок;
у разі розповсюдження пільг на членів сім’ї пільговика також мати їх оригінали паспорту,довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, пенсійного посвідчення, свідоцтва про народження дітей.

Виплата пільг у грошовій готівковій формі буде здійснюватися управлінням соціального захисту населення шляхом перерахування коштів на соціальний рахунок пільговика відкритого в установі уповноваженого банку.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги. У разі наявності простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону буде здійснюватися у грошовій безготівковій формі.

Якщо в одному житловому приміщенні право на пільги мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки з оплати житлово-комунальних послуг, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.

Пільговик зобов’язаний повідомляти управління соціального захисту населення райдержадміністрації про зміни всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна місця реєстрації, кількості членів сім’ї, статусу та інше).

Пільговики, які отримують субсидію не будуть мати право на пільги в період отримання субсидії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь