ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

12 лютого голова Вінницької облдержадміністрації відвідав Тульчин

Дата: 12.02.2020 16:24
Кількість переглядів: 446

З ходом підготовки району до Міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN-2020», зокрема, станом реконструкції західного крила Палацу Потоцьких та благоустрою його території ознайомився сьогодні, 12 лютого, голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час робочої поїздки до Тульчинського району.

«Це амбітний проєкт,- підкреслив очільник області.- В минулому році з обласного бюджету було виділено більше 8 млн грн. на оновлення  і реконструкцію приміщень та  території «Подільського Версалю», всі заплановані на 2019 рік роботи були виконані. Цьогоріч бюджетом передбачено 6 млн грн. для того щоб  довести західне крило будівлі Палацу Потоцьких до прийнятного стану саме до початку оперного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN».

Нагадаємо, що у 2020 році фестиваль оперного мистецтва під відкритим небом традиційно проходитиме у червні. Тож  підрядна будівельна організація, а також профільні департаменти і управління облдержадміністрації, отримали сьогодні доручення від В.Скальського щодо визначення першочергових завдань та контролю за їх виконанням.

У 2017 році на базі даного комплексу було започатковано Міжнародний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN», головною місією якого було привернення уваги до Палацу Потоцьких та повернення Тульчину слави малої оперної столиці України. На сьогодні «OPERAFEST TULCHYN» – це найбільша класична мистецька подія України, що відбувається просто неба, яку у 2019 році відвідали понад 68 тис. осіб. До 2021 року планується відкриття постійно діючих експозиційних залів в центральному корпусі Палацового ансамблю.

 

В цей же день голова облдержадміністрації ознайомився з роботою навчально-практичного центру, відкритого на базі Вищого професійного училища №41 м. Тульчин. Тут готують кваліфікованих робітників із професій «Слюсар-ремонтник» і «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».

«На сьогодні створення навчально-практичних центрів залишається пріоритетним вектором роботи в рамках реформування освітньої галузі. Створення центру відкрило нові перспективи для закладу в контексті підготовки висококваліфікованих спеціалістів, пошуку нових форм співпраці з підприємствами-замовниками робітничих кадрів, оновлення матеріально-технічної бази, надання платних послуг зі стажування та підвищення кваліфікації»,  – зауважив Владислав Скальський.

Він наголосив, що НПЦ є важливою платформою для підготовки учнів, де вони вчаться працювати із сучасними матеріалами, обладнанням та технологіями. Але також центри відкривають додаткові можливості для самих закладів профосвіти, які, наприклад, можуть залучати додаткові кошти, організовуючи курси підвищення кваліфікації, навчання дорослих.

«Дуже важливим зараз є питання перекваліфікації, саме тому в цьому закладі втілюється проєкт за програмою «EU4Skills». В рамках цього проєкту ми створюватимемо сучасну європейську базу, аби забезпечити і якісну професійно-технічну освіту, і можливість одержання освіти протягом життя – це те, що зараз є основним лейтмотивом кваліфікаційного процесу в країнах Європи», – зазначив голова облдержадміністрації.

За словами посадовця, даний заклад – чудова ілюстрація поєднання уваги обласної влади, професійності педагогічного колективу і активної позиції місцевих фермерів, які формують своєрідну кластерну систему виховання молодих спеціалістів.

Нагадаємо, що за можливість побудувати сучасний Центр професійної досконалості змагалися сім регіонів України. У кожній з обраних пілотних областей на створення Центру претендували три заклади професійної освіти. Проєкт Вінницької області увійшов до списку переможців, тож на базі Вищого професійного училища №41 в м. Тульчині вдалося створити навчально-практичний центр.

Директор ВПУ № 41 м. Тульчин Тетяна Друм зазначила, що на створення центру  з держбюджету виділено 266 тис. грн, які були використані для купівлі токарного станка по металу, свердлильних верстатів, стрічкопильного верстату, верстата для гнуття металу, компресору, ручних інструментів пневматичних та моторизованих, згідно з переліком, затвердженим Міністерством освіти і науки України. Крім того, на ремонтні роботи – створення майстерні навчально-практичного центру слюсарної справи, заміну віконних блоків, електромережі, плитки, придбання меблів, комп’ютерної техніки і телевізора витрачено 169,7 тис. грн коштів  спецфонду. На придбання електротоварів, інструментів та допоміжних матеріалів – 46 тис. грн із загального фонду обласного бюджету.

Загалом в області на базі закладів професійно-технічної освіти створено і діють 18 навчально-практичних центрів, три з яких відкрито протягом минулого року. Центри оснащені сучасним обладнанням, технікою, що сприяє якісній підготовці кваліфікованих робітників із понад сімдесяти  професій.      

 

12 лютого на базі Вищого професійного училища № 41 м. Тульчина на колегії Департаменту освіти і науки за участі голови облдержадміністрації Владислава Скальського та заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка підведені підсумки роботи системи професійної освіти у 2019 році та перспективи її розвитку в сучасних умовах. В області підготовку кваліфікованих робітників здійснюють 59 приватних закладів , 32 – державні заклади професійної (професійно-технічної) освіти , 13 закладів фахової передвищої, 3 – вищої освіти та 3 міжшкільні навчально-виробничі комбінати.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь