ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надання допомоги та захисту особам, які постраждали від торгівлі людьми!

Дата: 28.05.2020 10:51
Кількість переглядів: 224

З початку впровадження на території України карантину, Урядом було повернуто з-за кордону тисячі громадян України, серед яких, ймовірно, є особи, які постраждали від торгівлі людьми.

В період  пандемії COVID-19, звертаємо увагу на особливі труднощі, з якими стикаються постраждалі від торгівлі людьми, які, як правило, опиняються в становищі надзвичайної вразливості. Окрім того, що вони зазнають психологічних та фізичних травм, багато з цих жінок, чоловіків та дітей не мають засобів до існування, можуть перебувати в ситуації неврегульованої міграції чи нелегального працевлаштування, не мати медичного чи соціального захисту, документів та ресурсів, які б дозволяли їм повернутися до своїх країн.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод.Тож, якщо Ви потрапили у ситуацію, коли:

1. Вас позбавляли вільного пересування та спілкування з родиною, відібравши Ваші документи;

2. Вам пообіцяли добре оплачувану роботу (за кордоном чи в Україні), а потім не заплатили обіцяних грошей;

3. Вас примушували відробляти неіснуючі борги;

4. Вас втягнули у злочинну діяльність шляхом примусу, шантажу або насильства – є підстави вважати, що Ви стали жертвою торгівлі людьми.

Таким чином, всі жителі району та міста, які постраждали від домашнього насильства, потрапили у ситуацію торгівлі людьми або зазнали дискримінації за ознакою статі, можуть зателефонувати за номером 0 800 75 04 75 (дзвінки безкоштовні та анонімні).

Фахівці “гарячої лінії” не лише надають консультації, але й пояснюють подальші дії для отримання допомоги.

Також постраждала особа має право звернутись до відповідальної особи управління соціального захисту населення Тульчинської райдержадміністрації, що знаходиться за адресою – м.Тульчин, вул.Миколи Леонтовича, 1, каб.407.

Відповідальна особа підготує необхідний пакет документів для можливості встановлення статусу постраждалої особи від торгівлі людьми та здійснить подання до Міністерства соціальної політики України, забезпечить надання психологічної, правової допомоги.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 липня 2012 року №. 660-2012-п “ Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми ” та Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 01 січня 2020 року розмір одноразової матеріальної допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми складає наступні суми:

  • дітям віком до 6 років - 5 337,00 грн.;
  • дітям віком від 6 до 18 років - 6 654,00 грн.;
  • працездатним особам - 6 306,00 грн.;
  • непрацездатним особам - 4 914,00 грн.

Довідково:  З початку року 1 жительці Тульчинщини встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, в червні 2020 року буде виплачено одноразову матеріальну допомогу в розмірі 6 306 грн.

Загалом, в районі  встановлено  вже 2 таких статуси. З них 1 постраждала жінка, 1 – чоловік,  форма експлуатації– трудова

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь