ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд схвалив проекти угод для отримання фінансової допомоги Євросоюзу

Дата: 02.07.2020 10:33
Кількість переглядів: 177

Кабінет Міністрів України на засіданні 1 липня схвалив проекти трьох угод, які дозволять залучити фінансову допомогу Європейського Союзу, в тому числі на підтримку українських підприємців.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, схвалені проекти угод дадуть можливість Україні отримати допомогу на загальну суму 105 млн євро, тобто фактично 3 млрд грн.

«Це додатковий ресурс, що у комплексі з антикризовими заходами дозволить швидше пройти наслідки коронакризи та дати малому та середньому бізнесу розвиватися швидше», - зазначив очільник Уряду.

Він також повідомив, що мова йде про наступні угоди: «Перше, це EU4BUSINESS. Реалізація програми дозволить надавати гранти на регіональні проекти з розвитку малого та середнього підприємництва на місцях». За цією угодою Україна має отримати 20 млн євро.

Друга угода, за словами Дениса Шмигаля, це програма технічного співробітництва-2020, за якою Україна може спрямувати 60 млн євро на посилення інституційної спроможності для здійснення необхідних реформ у напрямку євроінтеграції (в тому числі, це стосується імплементації положень Угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС).

«І третє – це програма Підтримки ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. Тут важливо, що допомога буде спрямована саме малим фермерським господарствам, щоб вони змогли краще конкурувати та створювати додану вартість», - підсумував Денис Шмигаль. Сума допомоги Україні за цією угодою становить 25 млн євро.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь