ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1032-га річниця Хрещення Київської Русі-України - в умовах пандемії, молімося вдома, проявімо нашу глибоку віру у турботі про ближніх, про їхнє здоров’я та безпеку

Дата: 21.07.2020 08:45
Кількість переглядів: 188

Хрещення Київської Русі-України – одна з найвизначніших подій в історії духовного та культурного розвитку нашого народу. З 2008 року, відповідно Указу Президента, щороку 28 липня, у день пам'яті  святого рівноапостольного князя Володимира, дана подія відзначається на державному рівні.

За традицією, тисячі українців 27-28 липня, збираються в столиці України – м. Києві та вшановують історичну подію урочистими молебнями та багатотисячними хресними ходами.

Проте, цьогоріч, 1032-ту річницю Хрещення Київської Русі-України ми відзначаємо в умовах пандемії коронавірусу. Державними органами встановлено ряд карантинних норм, спрямованих на запобігання поширення  коронавірусної хвороби COVID-19, в тому числі діють обмеження на проведення релігійних заходів. 

Згідно рішення синоду Православної церкви України та офіційних листів Української Православної церкви, релігійні організації прийняли рішення відмовитися від загальноцерковних масових заходів  в день Хрещення Київської Русі-України. Тому, звертаємося до духовенства та віруючих Вінницької області, дослухатися до рішення предстоятелів церков щодо  відмови від організації та проведення публічних релігійних заходів.

 Використаймо нинішні обставини для особистої щирої молитви за усіх хто поруч, проявімо нашу глибоку віру у турботі про ближніх, про їхнє здоров’я та безпеку. Адже любов та милосердя є однією з доріг, яка допомагає кожному знайти Бога у храмі власної душі. 

Вінницька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь