ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців можна через Інтернет

Дата: 03.09.2020 11:51
Кількість переглядів: 246

З 1 липня 2020 року набрали чинності положення Виборчого кодексу України щодо можливості подання електронних звернень виборцями для уточнення інформації Державного реєстру виборців.

З огляду на це Центральна Виборча Комісія 25 червня 2020 року прийняла постанову №121 «Про Порядок надсилання виборцем заяв, запитів, передбачених статтями 19 – 21 Закону України «Про Державний реєстр виборців», із використанням мережі “Інтернет», а 8 липня 2020 року прийнято постанову №135 «Про введення у дослідну експлуатацію електронних сервісів автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців».

Таким чином вже зараз кожен виборець, який користується електронною поштою, може за допомогою сервісу «Кабінет виборця» перевірити своє включення до Державного реєстру виборців. Якщо ж виявиться, що виборець не включений до Державного реєстру виборців або включений з неточними ідентифікаційними чи іншими даними, то скориставшись кваліфікованим електронним підписом можна подати звернення до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців. Перелік організацій, які мають право на виготовлення електронного підпису подано на сайті Міністерства цифрової трансформації України.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію та наближення місцевих виборів рекомендуємо користуватись Інтернет-сервісами для звернення до відділу ведення Державного реєстру виборців.

Також звертаємо увагу, що статтею 158 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за надання неправдивих відомостей до органу ведення Реєстру. Тому закликаємо бути відповідальними при реалізації своїх виборчих прав, не зловживати ними, оскільки це може мати негативні наслідки

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Тульчинської районної державної адміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь