ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 10.09.2020 10:03
Кількість переглядів: 410

З метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік, погоджених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 12.02.2020 за № 1 та на виконання наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 21 серпня 2020 року № 546 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2020 році», на всій території нашої області, орієнтовно з 14  вересня по жовтень цього року, розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак), проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною із літаків над лісовими та польовими угіддями району, поза територіями населених пунктів та водойм.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Коли жителі району побачать літаки АН-2, який розкидає приманки, просимо не хвилюватися.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

      Прохання до жителів району: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання  застерегти своїх дітей, щоб, знайшовши приманку з вакциною, не грались нею, а, тим паче, не пробували її розламати.

Тульчинське районне  управління Головного управління 

Держпродспоживслужби у Вінницькій області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь