ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Послуги онлайн у період карантину, а результат є: за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості працевлаштовані 24 тис. осіб

Дата: 15.09.2020 15:28
Кількість переглядів: 284

«Карантинні обмеження вагомо вплинули на ситуацію ринку праці області. Вимогою часу стало надання послуг в режимі онлайн.

Завдяки таким електронним сервісам, як «Електронний кабінет роботодавця», «Електронний кабінет шукача роботи», Профорієнтаційна платформа «Моя консультаційна мережа», інтерактивна мапа вакансій, QR-коди, електронна черга, електронна анкета шукача роботи та проведення семінарів для шукачів роботи та роботодавців на платформі ZOOM, можливість навчатись на провідній навчальній платформі  Coursera, - все це було спрямоване на те, щоб особа витрачала мінімум часу та коштів для пошуку роботи.

Наші клієнти отримували і продовжують отримувати послуги на належному рівні», - каже директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Так, протягом січня-серпня 2020 року у Вінницькій області послугами державної служби зайнятості скористалися 85,0 тис. громадян. З них 49,3 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

За сприяння обласної служби зайнятості за 8 місяців поточного року були працевлаштовані 24,0 тис. осіб, зокрема у період карантину, починаючи з 12 березня, вдалось повернути до продуктивної зайнятості 19,1 тис. мешканців області. У порівнянні з минулим роком це складає 90,7%. На зменшення результатів вплинули об’єктивні причини, проте на рівні загальнодержавного показника (73,0%) Вінницька область тримає першість у працевлаштуванні серед інших областей.

 Протягом зазначеного періоду 5,7 тис.  роботодавців співпрацювали із службою зайнятості. Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, становила 28,0 тис. одиниць. Середній розмір заробітної плати у вакансіях - 6,3 тис. грн.

«Сьогодні робота служби зайнятості орієнтована на покращення співпраці з роботодавцями. Тому рекрутингові послуги від служби зайнятості стають дедалі популярнішими серед кола роботодавців. Насамперед, фахівці служби зайнятості зацікавлені якісно та якнайшвидше укомплектувати заявлену роботодавцем вакансію.

На кінець серпня роботодавці найбільше шукали через службу зайнятості працівників за такими професіями: водій автотранспортних засобів, кухар, бармен, офіціант,  пекар, швачка, укладальник-пакувальник, в'язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів, слюсар-сантехник, електрогазозварник, тракторист, двірник», - зазначає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Довідково: Станом на 1 вересня 2020 року на обліку в обласній службі зайнятості перебувало 22,2 тис. безробітних, з них 19,6 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. На 1 робоче місце претендувало 8 осіб.

 

Відділ інформаційної роботи Вінницького обласного центру зайнятості,

тел. 55 – 17 – 88


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь