ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сьогодні ознайомився з дорожньою картою реконструкції аеропорту «Вінниця»

Дата: 26.02.2021 16:38
Кількість переглядів: 184

Про це повідомив голова ОДА Сергій Борзов. Він зазначив, що Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, в рамках робочої поїздки до Вінницької області, знайомився з дорожньою картою реконструкції аеропорту «Вінниця». Варто зазначити, що під час візиту Президента України до Вінниці у вересні минулого року, Володимир Зеленський наголосив, що за його каденції аеропорти будуть побудовані у всіх стратегічно важливих містах.

"Сьогодні багато уваги приділяється місцевим аеропортам. І Вінниця стоїть в пріоритетному переліку. Я сподіваюся, що ми зможемо виконати ті завдання, які держава ставила щодо розвитку авіасполучення між містами України”, - сказав Дмитро Разумков під час відвідання КП “Аеропорт Вінниця”.

За словами Голови Парламенту, у спеціальному фонді Державного бюджету на 2021 рік закладено понад 604 млн грн на реконструкцію злітно-посадкової смуги зазначеного аеропорту. Разом з тим він наголосив, що виконання програми з реконструкції смуги залежатиме від наповнення Державного бюджету України.

“Багато залежить від виконання бюджету. А тут відповідальність спільна - і наша, і місцевої влади”, - підкреслив високопосадовець.

Голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що у 2021 році до програми «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів. На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті у цьому році передбачили 604,27 млн гривень.

"На вінницькому летовищі сьогодні разом з Володимиром Мазуренком - членом екіпажу найбільшого в світі літака "Мрія". Володимир Васильович працює в ДП "Антонов", де виробляють українські літаки. До того ж, він є депутатом обласної ради" , – підкреслив голова ОДА.

Нагадаємо, у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року запускають реконструкцію регіональних аеропортів, аби кожен зміг літати. Літати до Києва у справах, літати в Одесу та Херсон на море, до Карпат взимку на гірськолижні курорти, і головне – українські курорти.

Вже цього року починається оновлення злітних смуг у Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі, Вінниці та багатьох інших містах України.

Довідково: Аеропорт “Вінниця” розпочав свою роботу у 1982 році. З 1992 по 2008 рік підприємство не працювало. Відродження авіаційної діяльності почалось у 2008 році, і за період до 2018 року кількість рейсів збільшилася з 36 до 1344.

Державна цільова програма розвитку аеропортів на період до 2023 року передбачає фінансування проекту “Реконструкція аеродрому КП “Аеропорт Вінниця”.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь