ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перерахунок працюючим пенсіонерам буде

Дата: 07.04.2021 12:05
Кількість переглядів: 539

Порядок проведення перерахунку пенсій особам, які продовжують працювати, встановлено частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058) і постановою правління Пенсійного фонду України № 10-1 від 18.05.2018 «Про затвердження Порядку перерахунку пенси без додаткового звернення особи відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Зазначеними нормативно-правовими актами передбачено, що з 1 квітня, без додаткового звернення особи, органи Пенсійного фонду України проводять перерахунок пенсії тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на його проведення.

Інакше кажучи, якщо особа після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжувала працювати й набула не менше як 24 місяці страхового стажу, або менше як 24 місяці страхового стажу, але після призначення чи попереднього перерахунку пройшло не менше як два роки, то з 1 квітня 2021 року їй буде здійснено автоматичний перерахунок пенсії.

ВАЖЛИВО: Обов’язковою умовою для перерахунку є саме факт продовження роботи після призначення/перерахунку пенсії та набуття в зв’язку саме із цим страхового стажу.

Нагадаємо, що страховий стаж після 1 січня 2004 року обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів та після надходження даних про сплату єдиного внеску.

І попри те, що проведення такого перерахунку без звернень пенсіонерів було новацією, у 2018— 2020 роках усе було перераховано у встановлені строки, адже звітність про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування подавалася щомісяця.

Цього року ситуація дещо інша...

Зокрема, із 1 січня 2021 року набули чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» і Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу замість щомісяця. Строки подання такої звітності (податкового розрахунку) встановлено Податковим кодексом України — протягом 40 календарних днів що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

З огляду назначене, дані про страховий стаж за певний квартал будуть відображені в реєстр не раніше як у середині наступного кварталу.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною!!! Як передбачено законом, це – 1 квітня 2021 року.

Отже, на 1 квітня 2021 рок, даних про страховий стаж та заробітну плату за січень і лютий 2021 року в Реєстрі не буде. Автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено після надходження відомостей про сплат, єдиного внеску за цей період.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь