ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині стартував Перший Всеукраїнський військово-спортивний вишкіл «Щит  і Меч»

Дата: 23.07.2021 16:09
Кількість переглядів: 157

Сьогодні, 23 липня 2021 року , за дорученням Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова  перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна привітала  учасників військово-спортивного вишкілу «Щит і Меч».

«Військово-спортивний вишкіл «Щит  і Меч» вже має свої традиції,- підкреслила у вітальному слові Наталя Заболотна.-Тричі, починаючи з 2017 року, цей вишкіл збирав молодь з усієї області. За весь час існування у ньому взяло участь майже 400 молодих людей із різних куточків Вінниччини».

Наразі вишкіл «Щит і Меч» набув статусу Всеукраїнського. Сьогодні 112 хлопців та дівчат з 14 областей України приїхали не лише щоб пізнати щось нове, а ще й показати що їхня область є найкращою!

Звертаючись до вихованців вишколу Наталя Заболотна відмітила, що в умовах, коли наша країна захищає свої кордони, важливо, щоб молодь набувала певних військових навиків: проходження тактичної смуги перешкод різних ступенів складності, туристичну (гірсько-штурмову) підготовку; тактичну, вогневу, інженерну та військово-медичну підготовку; військову топографію; основи цивільного захисту населення; маскувальну і розвідувальну справу; рукопашний бій, прийоми самооборони; фізичну підготовку.

Наталя Заболотна підкреслила: «Будь-які цінності нічого не варті, якщо людина за ними не живе, адже  можна довго закликати любити свою Батьківщину, але поки ці заклики не наповнені змістами, «любов до Батьківщини» залишиться лише на словах».

Посадовиця також зауважила, що важливим завданням в роботі з молоддю є формування переконань, що вони є нащадками успішних людей та можуть пишатися героями минулого і сьогодення. «Впевнена, що в недалекому майбутньому, завдяки будівництву нового мосту Ямпіль-Косеуць в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво», «Щит і Меч» стане міжнародним і ми зможемо разом з країнами-сусідами набувати необхідних навичок!»,- підкреслила Наталя Заболотна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь