ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відтепер ринок землі відкриває нові можливості для територіальних громад, - Сергій Борзов про «100 днів земельної реформи» на Вінниччині

Дата: 13.10.2021 10:48
Кількість переглядів: 141

Про нові можливості та про перші зрушення в рамках земельної реформи поінформував Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА під час пресбрифінгу, який 12 жовтня відбувся на території цукрового заводу в м.Бар, де сьогодні відкрили новий елеватор ТОВ «Летичів Агро» потужністю 40 тис. тонн.

«Відновлення права власності на землю було принциповою позицією Президента України Володимира Зеленського, яку він озвучив ще під час передвиборчої діяльності і яку виконав. Саме завдяки його політичній волі, позиції та сприяння в Україні відбулася Земельна реформа. В Україні запрацював відкритий, цивілізований ринок землі», - зазначив Голова ОДА Сергій Борзов.

Як зазначив очільник області, земельна реформа і децентралізація не просто передають громадам землю, а створюють для них нові можливості.

«По-перше, у громадах з’являються додаткові кошти. Ми, особливо в рамках «Великого будівництва», завжди зацікавлені в тому, щоб громада також співфінансувала проєкти, які будуються – школи, садочки тощо. По-друге, для громади це відповідальність: що буде на землі, хто буде нею управляти», - підкреслив Сергій Борзов.

Ринок землі зробив усіх українських землевласників повноспроможними господарями землі. Скасування мораторію – це перевага не лише для землевласника і фермера, а й для кожного українця в цілому, бо мова йде про зростання економіки усієї держави й підвищення якості продукції.

«У нашій області налічується 2063,7 тис. га с/г землі, понад 600 тис. землевласників, 2526 фермерських господарств. Із 1 липня усі фізичні особи, чиє життя і праця пов’язані з землею, отримали нові можливості для розвитку», - підкреслив очільник області.

За його словами, агросектор регіону посідає важливе місце. Питома вага області за січень-серпень 2021 року в загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції складає 8,2 %.

#земельнареформа

Деталі за посиланням: http://www.vin.gov.ua/.../40504-vidteper-rynok-zemli...

#ВінницькаОДА

#100днів_земельноїреформи

#ТульчинськаРДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь