ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Велике будівництво»: на залізниці запускають масштабне оновлення парку вантажних вагонів.

Дата: 22.10.2021 11:03
Кількість переглядів: 141

З наступного року в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» розпочнеться перше за період незалежності масштабне оновлення парку вантажних вагонів. Для цього планується залучити близько 100 млрд грн, повідомляється у сюжеті програми «Факти» на ICTV.

На ці кошти будуть закуплені 45 тисяч нових вагонів, вироблених українськими підприємствами, замість 55 тисяч непридатних, які планується списати.

«Це буде в рівних долях Укрзалізниця і приватні власники. Оновлення рухомого складу на близько 100 мільярдів гривень. Вперше за 30 років Незалежності найвищі керівники нашої держави звернули увагу на залізницю», - зазначив радник міністра інфраструктури Іван Федорко.

В Укрзалізниці розповіли, що в Україні в даний момент курсують 174 тисячі вантажних вагонів. 95 тисяч з них вже давно вичерпали нормативний термін служби: у середньому українським вагонам – до 40 років, хоча максимальний термін експлуатації складає 30 років.

Утримувати зношені вагони залізниці в рази дорожче через необхідність періодично проводити позапланові ремонти, які зараз складають вже 84% від загальної кількості ремонтів. Такий стан залізничного парку завдає додаткових збитків як залізниці, так і бізнесу.

У Мінінфраструктури вже є наказ про списання вагонів з вичерпаним терміном експлуатації, який буде незабаром підписано. Планується встановити для вагонів граничний термін експлуатації, а з наступного року розпочати списання непридатних вагонів.

Ініціативу дасть поштовх вагонобудівній та суміжним галузям.

«Як тільки держава купує бодай один вагон – запускається цілий ланцюг промислових підприємств. Якщо ми чуємо, що Укрзалізниця та Міністерство інфраструктури мають плани будувати понад 40 тисяч вантажних вагонів в Україні – це дуже хороші плани, які варто підтримати, тому що це запустить виробництво в Україні транспортного машинобудування і це дасть роботу українським громадянам», - наголосив заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що програма «Велике будівництво» розвиватиме також пасажирські залізничні перевезення. Зокрема, буде реалізовано проєктCity Express, який покращить приміське сполучення у великих містах.

#ВеликеБудівництво

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь