ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Регіони в центрі гендерної політики

Дата: 22.10.2021 11:27
Кількість переглядів: 87

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у Всеукраїнській конференції „Регіони в центрі гендерної політики”, яка була організована Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко спільно з Мінрегіоном за підтримки ООН Жінки в Україні.

Під час заходу обговорювалися питання інтеграції гендерних підходів в стратегічні документи регіонів, виклики та загрози забезпечення рівних прав та можливостей на рівні територіальних громад, а також про систему запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні та якість надання соціальних послуг постраждалим особам.

Під час вступного слова та виступу на панельній дискусії Ольга Ревук акцентувала увагу учасників на тому, що сучасна державна політика України спрямована на досягнення рівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, на створення необхідних соціальних і політичних передумов для найповнішої реалізації потенціалу жінок і чоловіків у трудовому, суспільному та особистому житті, розбудові суспільства, вільного від насильства, дискримінації та інших порушень прав людини.

Також заступник Міністра з питань європейської інтеграції поінформувала про основні проблемні питання у реалізації державної політики з питань протидії домашньому насильству, пов’язаних зокрема з поточними реформами, структурними та кадровими змінами на місцях, фінансовою та соціальною кризою у зв’язку з пандемією COVID – 19, збройною агресією Російської Федерації тощо.

Ольга Ревук наголосила, що персональна відповідальність посадовців у громадах, сільських, селищних радах, повинна бути декларованою не тільки в нормативно-правових актах, а в першу чергу у свідомості кожного.

За результатами проведення конференції були сформовані рекомендації для покращення реалізації державної політики на місцях.

#Безбарєрність

#ТульчинськаРДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь