ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 січня – День Соборності України

Дата: 22.01.2016 09:03
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

Шановні земляки, дорогі друзі!

Від імені райдержадміністрації та районної ради сердечно вітаємо з Днем Соборності України, зі святом, яке має особливе значення для нашого народу.

В цей день 97 років тому в м. Києві відбулось проголошення Акта Директорії про злуку Західно-Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою. Це була одна з кульмінаційних точок Української революції 1917-1921 років, історична спроба об’єднати всі українські землі в соборну, незалежну державу. На жаль, цей рух тоді зазнав поразки. І лише в 1991 році, з моменту проголошення незалежності України, ідея соборності, свободи і самостійності народу набула реального змісту, підтвердила свою життєздатність, перспективність.

На сучасному етапі державотворення, в умовах військової окупації частини території України і реальної загрози для територіальної цілісності і державного суверенітету, аналізуючи світовий досвід в даному контексті, ми повинні усвідомити, що лише консолідація і єдність нашого суспільства є обов’язковою умовою розвитку потужної і заможної держави. Виконавча влада і місцеве самоврядування задля цього докладають максимум зусиль.

З нагоди Дня Соборності України зичимо всім мешканцям Тульчинщини міцного здоров’я, щастя і добра, вагомих успіхів у праці і навчанні, злагоди і миру.

В єдності наша сила!

З повагою

голова районної державної адміністрації Микола Підболячний

голова районної ради Олексій Авраменко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь