ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Акція гуманізму і доброчинства

Дата: 05.12.2013 12:57
Кількість переглядів: 266

3 ??грудня вся світова спільнота відзначала Міжнародний день ??інваліда. На жаль, інвалідність – явище соціальне, уникнути якого не може жодне суспільство.
Близько 10% людей, що населяють планету Земля, інваліди. Цифра катастрофічна за своїми масштабами. І, треба визнати, зростає з року в рік. Проблеми інвалідів в кожній державі схожі між собою. Стосуються вони не лише освіти, працевлаштування, але й головної сфери життя - спілкування. Люди з певними вадами ніяково почуваються в колі здорових. Їм здається, що їх намагаються уникати, щоб не образити зайвим словом чи жестом.
Українці починають по-новому сприймати наших сучасників з обмеженими можливостями здоров»я, цих звичайних і по своєму унікальних людей, які прагнуть на рівних жити, дружити, навіть танцювати в інвалідних візках.
В Україні близько 3 мільйонів людей - інваліди. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально пристосований транспорт - це все потрібно людині з особливими потребами. Але не будемо забувати про головне - увагу та розуміння. І не тільки 3 грудня, а постійно.
3 грудня в м. Тульчин відбулось свято для дітей з обмеженими фізичними можливостями та їхніх батьків, організоване управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації (начальник – М.Богач) та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – О.Остропольська). До уваги глядачів було запропоновано концертну програму, організовану зусиллями вихованців районного будинку дітей та юнацтва. Оплесками зустрічали учасників Зразкового ансамблю бального танцю «Елегія» (керівник С.Білик), Зразкового вокального ансамблю «Домісолька» (керівник В.Сліденко). Справжньою окрасою свята стала чарівна ведуча – Брижата Діана, яка від себе зробила дітям подарунок, заспівавши пісню. Хочеться подякувати й директору РБДЮ Мельник Л.М. та методисту Бабенко О.В., які підготували цікаву програму. По завершенню зустрічі усі діти отримали м’які іграшки від народного депутата України М.В.Джиги та солодощі від депутата обласної Ради Подоляна В.В. та голови Товариства Червоного Хреста Бондаренко Г.С.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь