ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник: «2014 рік завершився для Вінниччини позитивними результатами економічного розвитку»

Дата: 28.01.2015 16:34
Кількість переглядів: 241

Загальна динаміка соціально-економічного розвитку регіону є позитивною. Про це під час прес-конференції, присвяченої підсумкам розвитку області за 2014 рік, повідомив голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник.
Керівник області, зокрема, зазначив, що, незважаючи на непросту суспільно-політичну ситуацію в державі, у новий рік Вінниччина вступила з позитивними результатами у розвитку економічної сфери.
«Індекс промислового виробництва регіону склав 105,4 % при загальнодержавному -10%. За цим показником область посідає 4 місце в Україні. 112,9 % становить індекс сільськогосподарського виробництва, і за обсягами валової сільськогосподарської продукції у 2014 році Вінниччина вийшла на 1 позицію в державі. Досягненням області є також урожай зернових, яких минулоріч зібрано понад 5 млн тонн», - повідомив Анатолій Олійник.
Попри непросту економічну ситуацію, вдається використовувати кошти й на розвиток. За словами голови облдержадміністрації, протягом минулого року у Вінниці та окремих районних центрах у рамках програми «Доступне житло» було введено в експлуатацію житлові будинки. У низці районів ця робота перебуває в активній фазі, і в зв’язку з частковим призупиненням фінансування зазначеної державної програми нині вишуковуються формули завершення такого будівництва.
Під постійним контролем упродовж звітного періоду перебували й питання медицини, освіти та соціального захисту. За результатами 2014 року, повідомив Анатолій Олійник, всі соціальні зобов’язання, за винятком окремих позицій по фондам, обласною владою виконані.
Також голова облдержадміністрації інформував про створений торік електронний реєстр водних об’єктів регіону та нововведення у системі надання в оренду земельних ділянок. «Шляхом утворення так званої земельної комісії при голові облдержадміністрації ми запровадили прозору систему надання в оренду земель, розпорядження якими перебуває в компетенції ОДА. Жодне земельне питання не розглядалося поза рамками цієї комісії, таким чином ми змогли зняти напругу і на сьогодні практично не отримуємо скарг із зазначених питань, - підкреслив Анатолій Олійник. – Що стосується водних об’єктів області, то після проведеної ревізії їх кількість у реєстрі зросла з 3,7 до понад 5 тисяч. Весь їх перелік є сьогодні у відкритому електронному доступі, і по тих об’єктах, де закінчується термін оренди, ми вперше практикуємо проведення аукціонів по подальшому їх використанню».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь