ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Олійник провів нараду з керівниками промислових підприємств області

Дата: 24.03.2014 10:38
Кількість переглядів: 287

Голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник 21 березня провів нараду з питань роботи промислових підприємств області та проблемних питань, які виникають в процесі їх виробничої діяльності. Участь у засіданні взяли керівники провідних промислових підприємств Вінниччини.
Метою наради було узагальнення назрілих проблем, з якими стикаються під час роботи керівники промислових підприємств. На нараді розглядались загальні питання, які стосуються роботи промислового сектору економіки області та проблемні аспекти, що виникають у процесі виробничої діяльності, зокрема, підприємств машинобудівної, легкої промисловості та переробної галузі, а також шляхи їх вирішення.
«Під час зустрічі я розраховую на відверту розмову керівників підприємств про наболіле та сподіваюсь спільно знайти шляхи до співпраці, в результаті ефективного обміну думками та власним баченням кожного учасника наради щодо шляхів покращення ситуації в промисловому секторі Вінниччини. Окрім того, наразі готується пакет законодавчих ініціатив Уряду до Верховної Ради України, яка працює в режимі внесення змін до законів, що стосуються промисловості. Ми разом напрацюємо власні пропозиції Кабінету Міністрів України за формою законодавчої ініціативи з усіма відповідними розрахунками», - зазначив очільник області.
Інформацію щодо роботи промислового сектору економіки області довів до відома присутніх керівників підприємств та представників обласних медіа директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко. Він, зокрема, зазначив, що незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, підсумком перших двох місяців роботи промислового сектору в поточному році стало те, що рівень виробництва промислового сектору області перевищив відповідний минулорічний показник на 8,7%. За індексом промислової продукції серед областей України Вінницька область посіла IІІ місце. Лише дві галузі нам забезпечили такий позитивний приріст – виробництво електроенергії і переробна промисловість. У переробній промисловості приріст становив 12 %. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяги збільшились на 4,2%. В січні-лютому 2014 року вироблено 734,4 млн.кВт.год електроенергії, що на 6,1% більше рівня січня попереднього року. Однак, порівняно з січнем-лютим 2013 року на третину зменшено обсяги промислового виробництва у добувній промисловості і розробленні кар’єрів.
Через велике податкове навантаження, нестачу оборотних коштів, низький платоспроможний попит на продукцію, недосконале законодавство не вийшли на рівень обсягу виробництва промислової продукції січня-лютого 2013 року підприємства легкої (83,3%), з виробництва готових металевих виробів та металообробки (91,3,0%), машинобудування (88,6%).
Керівники промислових підприємств вищезазначених галузей в ході наради порушили перед керівником краю низку питань, які потребують нагального вирішення задля підтримки стабільної роботи промислового сектору економіки області. Зокрема, гострої необхідності внесення законодавчих ініціатив щодо дерегуляції підприємницької діяльності. За результатами проведення зустрічі було вирішено в тижневий термін опрацювати всі озвучені пропозиції та подати їх до Кабінету Міністрів України.
«Ми маємо спільними визначеними діями продемонструвати мешканцям Вінниччини конкретні результати з порушених питань», - підсумував роботу наради Анатолій Олійник. Він також запевнив, що подібні зустрічі стануть традиційними.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь