ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Арсеній Яценюк розповів про десять основних завдань, виконаних Урядом за сто днів

Дата: 16.03.2015 11:15
Кількість переглядів: 275

Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк назвав десять основних пунктів, які Уряд виконав за сто днів роботи. Про це він сказав у четвер, 12 березня, під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.

Під час заключного слова Арсеній Яценюк зазначив, що одним із перших виконаних Урядом завдань є формування єдиної команди: «Ми всі об'єдналися тут в єдину команду – команду українського Уряду».
Арсеній Яценюк підкреслив, що Кабінет Міністрів виплатив усі пенсії, зарплати і соціальну допомогу: «Усе, що було передбачено в бюджеті – і це при втраченій економіці, при закритих підприємствах, - усе платимо».
Серед виконаних завдань, за словами Глави Уряду – проведення першого етапу податкової реформи. Зокрема, вдвічі скорочено кількість податків, податковий облік приведений до міжнародних стандартів, заборонено перевірки для малого і середнього бізнесу, запроваджено систему ЄСВ, яка має на меті вихід із тіні заробітних плат.
Уряд також провів перший етап бюджетної децентралізації: «Ми далі будемо йти по шляху децентралізації, в тому числі адміністративної».
Арсеній Яценюк підкреслив, що ухвалений Державний бюджет, яким на фінансування армії виділяються безпрецедентні кошти - 5,2% ВВП виділяється «90 мільярдів гривень у поточному році на противагу 65 мільярдам гривень в минулому».
«Ми воюємо з ядерною державою, яка за останні десятиліття витратила мільярди доларів на своє переозброєння», - зазначив він.
Глава Уряду також привітав рішення Уряду США надати допомогу для Збройних Сил України, в тому числі броньовані автомобілі, засоби радіоелектронного зв’язку, контрбатарейні станції.
Він наголосив на необхідності оснастити українську армію оборонювальною зброєю: «Ми обороняємо не тільки свою державу. Зараз мова йде вже про оборону світового порядку і європейської безпеки».
Ще одне завдання, виконане Урядом, - підписано Угоду про асоціацію з ЄС та створено механізм виконання Угоди. Арсеній Яценюк нагадав, що в кожному міністерстві є посада заступника Міністра з європейської інтеграції, створено Урядовий офіс із питань європейській інтеграції, Уряд виконує план підготовки до лібералізації візового режиму з ЄС.
Наступне завдання, за словами Арсенія Яценюка, стосується енергетичної сфери: «Від пустих сховищ і перекритого Росією газу ми перейшли до того, що сьогодні 70% газу ми купуємо не в Росії, як купували раніше, а в Європейського Союзу, і не по ціні, яку захотів Володимир Путін, а по ринковій».
«Ми прожили одну з найскладніших зим. У листопаді я відверто говорив: тепло не буде, але не замерзнемо. Це було непросто забезпечити, але і не замерзнути, і ще й тепло було», - сказав він.
Дефіцит НАК «Нафтогаз України», підкреслив Арсеній Яценюк, скорочений із 8 до 1 мільярдів доларів.
Стосовно підвищення цін і тарифів на енергоносії Глава Уряду нагадав, що Уряд виділив 24,5 мільярда гривень на фінансування субсидій для малозабезпечених громадян. Він також наголосив на необхідності провадження проектів з енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів.
Він наголосив, що Уряд також надає допомогу учасникам АТО, в тому числі в реабілітації та протезуванні, а також тимчасово переміщеним особам. Він зазначив, що вже зареєстровано 1 мільйон 100 тисяч тимчасово переміщених осіб, на допомогу яким Уряд виділяє додатково 3 мільярди гривень.
Арсеній Яценюк також нагадав, що Кабінет Міністрів ініціював судові позови проти російської сторони щодо контракту по транзиту газу з вимогою підвищення тарифів. Розпочаті судові процеси проти Росії в Європейському суді з прав людини щодо компенсації збитків за незаконну анексію Криму та за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.
«Ми будемо судити Росію за агресію проти України, порушення міжнародного права, військову крадіжку українського Криму, створення кривавого «русского мира» в Донецьку і Луганську. Ми починаємо процес в Гаазькому трибуналі, і Міністерство юстиції отримало відповідні доручення для збору доказів», - наголосив він.
«Мені дуже хотілося б вірити в те, що Мінський процес закінчиться позитивно. Підстав для такої віри в мене особисто небагато, адже вважаю, що Росія і її президент не змінили своїх планів по відношенню до України. Тому вибір стоїть не просто між миром і війною, а між тим, чи боротися за нашу незалежність, чи здатися. Ніхто здаватися не буде», - сказав Арсеній Яценюк.
Він підкреслив, що Уряд «зробив правильний вибір» - іти шляхом реформ: «Оздоровити країну, не дивитися на рейтинги, а дивитися виключно в завтрашній день, думати не про своє політичне майбутнє, а про майбутнє країни».
Завдяки цьому, за словами Глави Уряду, західні партнери, оцінивши всі проведені реформи і план діяльності Кабінету Міністрів, прийняли рішення про надання Україні «безпрецедентної фінансової допомоги» розміром 25 мільярдів доларів терміном на чотири роки.
Ці кошти, підкреслив він, призначені для стабілізації валютного курсу через накопичення золотовалютних резервів у Національному банку, а також для того, «щоб справитися з нашими зовнішніми зобов’язаннями, які не ми брали».
Завдяки цим крокам, за словами Глави Уряду, в Україну прийдуть інвестори, зокрема, Європейський банк розвитку і реконструкції, а згодом - і приватні інвестори: «Поступово країна почне ставати на ноги».
«Ми за цей період часу багато що зробили. Ще більше не зробили. Але ми не опускаємо руки. І так само прошу український народ – жодних розчарувань і очікування, що все саме зміниться. Змінюється тільки те, що ми міняємо нашими руками, нашими мізками, нашим серцем і волею», - наголосив він.
Глава Уряду висловив вдячність усім членам Кабінету Міністрів і всім народним депутатам, «які взяли на себе спільну політичну відповідальність»: «На нас - відповідальність за долю всієї держави. І ми цю відповідальність будемо нести разом з Президентом України і з коаліцією».
«Для того, щоби ми стали успішними, нам не можна зупинятися, не можна розчаровуватися. Ми повинні бути єдині як ніколи. Ми цей шлях вибрали – і ми цей шлях пройдемо. І цей шлях буде успішний для всієї України і кожного українця», - сказав Арсеній Яценюк.
Під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності урядовці доповідали протягом трьох годин. Звіт транслювали в прямому ефірі кілька українських телевізійних каналів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь