ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безалкогольне пиво не оподатковується акцизним податком

Дата: 06.07.2015 09:01
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

Операції з реалізації товарів, які не належать до підакцизних, зокрема безалкогольного пива, акцизним податком не оподатковується. Відповідно до пп. 14.1.144. п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України пиво – це насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, який зазначений у товарній позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД. Згідно з п.п.215.3.1 п.215.3 ст.215 ПКУ на пиво із солоду (солодове), що відноситься до товарної групи 2203 00 згідно з УКТ ЗЕД, встановлені ставки акцизного податку.
Безалкогольне пиво відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2202 (ст.1 Закону України від 19 грудня 1995 рок № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»), на яке ставки акцизного податку Податковим кодексом не встановлено та такі товари не віднесено до підакцизних.
Отже, операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі товарів, які не належать до підакцизних, зокрема пиво безалкогольне, акцизним податком не оподатковується.
Додатково повідомляємо: відповідність спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів підтверджується наявністю у їх виробника або імпортера сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності (ст.10 Закону №481/95-ВР).
Водночас нагадуємо, що з 1 липня 2015 року пиво, з якого справляється акцизний податок (тобто«насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203») віднесено до алкогольних напоїв.
Суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють роздрібну торгівлю вказаним пивом, з 1 липня 2015 року повинні продавати його за наявності відповідної ліцензії та проводити розрахунки з покупцями за продане пиво у місці торгівлі (приміщенні) з застосуванням реєстратора розрахункових операцій.
Детальну інформацію з цього приводу можна отримати,
звернувшись до місцевого центру обслуговування платників (ЦОП), або за тел.. 2-14-81

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь