ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпека під час святкування новорічних свят

Дата: 27.12.2016 12:43
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

Шановні жителі і гості м.Тульчина та району. Тульчинський районний сектор Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області повідомляє Вас, що відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні під час проведення новорічних свят повинні дотримуватися наступні вимоги:
*ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі;
*за відсутності в приміщенні електричного освітлення (під час можливого відключення тощо) святкування новорічної ялинки повинно проводитися тільки протягом світлового дня;
*ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;
*ілюмінація повинна бути виконана з додержанням правил улаштування електроустановок; у разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 В; потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт; електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами; підключення гірлянд до мережі повинно виконуватись тільки за допомогою штепсельних з'єднань;
*не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, не просоченими вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки. Маскарадні костюми для дітей повинні відповідати вимогам ГОСТ 25779-90 “Игрушки. Общие требования к безопасности и методы контроля”.
*Кількість відвідувачів у залах для глядачів, обідніх, та іншого призначення залах з масовим перебуванням людей, а також на трибунах не повинна перевищувати кількості, встановленої будівельними нормами або визначеної розрахунком, виходячи з пропускної спроможності шляхів евакуації.
У разі відсутності у будівельних нормах даних для розрахунку площі, що припадає на одну особу, місткість залу приймається з розрахунку не менше 0,75 м2 на одну особу.
*Звичайно не треба забувати про необхідність забезпечення святкових приміщень вогнегасниками та проведення додаткового інструктажу з особами, задіяними у проведенні новорічних свят.
*Продукція протипожежного призначення, а також продукція, до якої встановлені вимоги пожежної безпеки, повинна мати сертифікат відповідності або свідоцтво про визнання відповідності, а тому хочеться зауважити, що застосування піротехнічних виробів під час проведення святкових заходів без погодження з наглядовими органами ЗАБОРОНЕНО!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь