ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Біженці: світова проблема, український і районний аспект

Дата: 20.06.2013 16:02
Кількість переглядів: 372

У світі загальне число біженців у 2012 році перевищило 7,6 млн. осіб, повідомляється в доповіді офісу Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR). Це найвищий показник з 1994 року. Згідно доповіді, 55 % всіх біженців – це переселенці з Афганістану, Сомалі, Іраку, Судану і Сирії. 81 % всіх біженців приймають на своїй території країни, що розвиваються.
Ситуацію в Україні з біженцями відображено у щорічному посланні Президента України до Верховної Ради України. Зокрема, там повідомляється, що більшість нелегалів, яких затримують в Україні, – це громадяни Російської Федерації. Водночас, Президент України В.Янукович оцінює кількість українських трудових мігрантів за кордонами України в 2,5 – 3 млн. осіб. Глава держави вважає, що однією із найгостріших проблем, пов’язаних з трудовою міграцією, є відсутність належного соціального захисту працівників – мігрантів.
Районна державна адміністрація інформує, що в поточному році проводяться заходи на виконання розпорядження Кабінету міністрів України № 605 від 22.08.2012 року «Про затвердження плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року». Звернень щодо надання притулку, захисту біженців та осіб, які потребують додаткового захисту у 2012-2013 роках не надходило.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь