ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте обережні!

Дата: 31.10.2014 12:15
Кількість переглядів: 265

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації, повідомляє, що протягом серпня - вересня 2014 року на виробництвах області за даними територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області сталося 4 нещасні випадки із смертельними наслідками.
Так при виконанні робіт на висоті, внаслідок експлуатації технічно несправної драбини, отримав несумісні з життям травми, після падіння з висоти 6 метрів, керівник МВКПФ «Майба», м. Калинівка.
Аналогічний випадок стався під час виконання робіт по технічному опосвідченню кран-балки в Хмільницькій філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», с.Хутори Кривощиїнецькі Хмільницького району, внаслідок падіння з висоти 5 метрів загинув електрозварник, який працював у ФОП Петровського Л.Й.
Під час очищення обертаючих частин дефулятора (агрегату для скошування зеленої маси), був смертельно травмований працівник ТОВ «Хмільницьке», с. Жданівка Хмільницького району.
Виконуючи роботи з паяльною лампою на території СТФ, внаслідок займання горючої рідини, отримав опіки, від яких помер в лікарні працівник СВК «Прогрес», с. Студена Піщанського району.
В усіх випадках створено комісії із спеціального розслідування у відповідності до вимог Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабі­нету Міністрів України від ЗО листопада 2011 р. № 1232.
Необхідно зазначити, що при настанні всіх перелічених вище нещасних випа­дків, були допущені грубі порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці - працівники були допущенні до виконання робіт без проведення належного навчання та перевірки знань з питань охорони праці, допущено до експлуатації технічно несправне обладнання, не здійснювався контроль за виконанням робіт з боку посадових осіб, виконувались роботи підвищеної небезпеки без отримання відпові­дного дозволу.
З метою попередження та недопущення нещасних випадків на виробництвах пропонуємо керівникам підприємств, установ, організацій району:
- проаналізувати та розглянути на виробничих нарадах стан охорони праці в кожному підрозділі, розробити і здійснити заходи, спрямованні на попередження та недопущення травмування працівників, притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників виробничих підрозділів, де не створені безпечні та належні умови праці;
- забезпечити систематичний оперативний контроль за додержанням працівниками вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці під час виконання робіт;
- своєчасно організовувати навчання та перевірку знань працівників з питань охорони праці;
- отримати дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь