ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чи починати сплачувати податок за земділянку фізособі відразу після оформлення прав на будинок

Дата: 13.12.2016 13:54
Кількість переглядів: 271

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ повідомляє: із моменту набуття права власності на жилий будинок (будівлю чи споруду) у набувача виникає право (власності чи користування) на земельну ділянку, на якій знаходиться цей об’єкт, а із цим правом — й обов’язок сплачувати земельний податок чи орендну плату.

Тобто фізичні особи, які не оформили відповідно до законодавства право власності чи право користування землею, проте набули це право згідно з рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування чи відповідно до цивільно-правових угод, повинні сплачувати земельний податок згідно з даними державного земельного кадастру на загальних підставах.

У разі отримання від центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин, інформації про набуття фізичною особою права власності на земельну ділянку контролюючий орган здійснює нарахування сум земельного податку починаючи з місяця, у якому в нового власника виникло право власності, і надсилає податкове повідомлення-рішення такій фізичній особі. Податок підлягає сплаті протягом 60-ти днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь