ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларації з плати за землю подаються за новою формою

Дата: 04.02.2016 09:09
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІповідомляє, що платникам плати за землю податкові декларації за 2016 рік необхідно подавати за новою формою.
Наказом Міністерства фінансів України 16.06.2015 № 560 «Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 липня 2015 року за № 783/27228, змінено форму Податкової декларації з плати за землю (земельного податку та орендної плати за землю).
Додатково повідомляємо, що відповідно до п.п 11.2 п. 11 Положення про плату за землю платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового кодексу України, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.
Для визначення розміру земельного податку та орендної плати за землю використовується нормативно-грошова оцінка земельних ділянок ( пункт 289.1 статті 289 Податкового кодексу України).
Нормативно-грошова оцінка земель станом на 01.01.2016 року необхідно індексувати на коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,433, який відповідно до пункту 289.2 статті 289 Податкового кодексу України розраховано виходячи з індексу споживчих цін за 2015 рік – 143,3 %.
Коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь (ріллі, багаторічних насаджень, сіножатей, пасовищ та перелогів) за 2015 рік становить 1,2.
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року органи місцевого самоврядування встановлюють ставки земельного податку для земель, розміщених на територіях відповідних адміністративних одиниць.
Орендна плата за землю на 2016 рік обраховується відповідно до договору оренди землі з урахуванням коефіцієнта індексації – 1,433, передбаченого пунктом 289.2 статті 289 ПКУ.
Новий бланк по землі (в періоді рік):
J0602005 Податкова декларація з плати за землю – для підприємств (розділ “Ресурсні платежі”)
F0602005 Податкова декларація з плати за землю – для ФОП (розділ “Звітність фізичних осіб”)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь