ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Деклараційна кампанія триватиме ще кілька днів!

Дата: 28.04.2015 14:31
Кількість переглядів: 249

Кампанія декларування доходів громадянами, отриманих у минулому році, наближається до свого завершення. Терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи визначені Податковим кодексом України та залежать від причини подання декларації і виду доходів, що декларуються. Так, декларація подається платниками податку на доходи фізичних осіб до 1 травня року, що настає за звітним. Тобто останній день подання декларації у цьому році – 30 квітня.
Якщо платник податку бажає скористатися правом на податкову знижку, то він має можливість подати декларацію протягом всього календарного року. Фізичні особи, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують від’їзду.
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи обов’язково треба подати громадянам, які отримували протягом 2014 року:
- доходи не від податкових агентів (тобто від нерезидента чи фізичної особи, яка не має статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність);
- іноземні доходи;
- доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше);
- доходи від надання майна в оренду фізичним особам;
- доходи у вигляді виграшів у гральних закладах;
- доходи у вигляді спадщини чи подарунків;
- інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування.
Податкову декларацію також мають подати й ті громадяни, дохід яких у 2014 році оподатковувався за ставками 15 чи 17% та виплачувався двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146160 грн).
Задекларуй доходи!
Подавати звітність необхідно до Державних податкових інспекцій за місцем реєстрації. Необхідну консультацію та бланки для заповнення декларації можна безкоштовно отримати в Центрsобслуговування платників, які працюють з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 20:00, у суботу з 9:00 до 16:00, неділя – вихідний.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь