ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларуваннядоходів, отриманих у році

Дата: 21.04.2015 14:23
Кількість переглядів: 277

Продавали автомобіль (мотоцикл, мопед) – подайте декларацію
Так, якщо фізичною особою, протягом 2014 року, реалізовано один з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля (мотоцикла, мопеда) за умови нотаріального посвідчення договору купівлі - продажу, або за посередництвом юридичної особи, то така фізична особа повинна подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за звітний рік до 1 травня 2015 року.
Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля (мотоцикла, мопеда), не оподатковується.
Але наразі, якщо фізична особа продає або обмінює протягом звітного (податкового) року два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума доходу підлягає оподаткуванню за ставкою 5 відсотків.
Розрахунок податкових зобов‘язань, отриманих від операцій з продажу (обміну) об‘єктів рухомого майна відображається у додатку 2 до Податкової декларації.
***
Доходи, отримані від здачі в оренду нерухомого майна, необхідно обов’язково задекларувати
Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ зазначає, що здавання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватися фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і без реєстрації підприємцем.
Втім, якщо громадянин здає власне нерухоме майно в оренду, то він обов’язково повинен подати декларацію про отримані доходи в податкову інспекцію.
У відомстві нагадують, що податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані в 2014 році, подається до 1 травня 2015-го за місцем реєстрації (проживання) платника.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь