ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дата: 15.01.2015 20:08
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

За указ про часткову мобілізацію 2015 року проголосували 268 депутатів Верховної Ради.

Вінницька область входить до числа 24 областей, в яких буде проведена часткова мобілізація.

Указ про часткову мобілізацію передбачає з 18 березня по 1 травня цього року звільнити в запас військових, яких призвали під час часткової мобілізації, згідно указу Президента від 17 березня 2014 року.

Також, згідно з цим указом, національна економіка країни переводиться в умови безперебійного забезпечення потреб ЗСУ. Також деякі галузі та підприємства приводяться в ступінь «повної готовності».

Перша хвиля мобілізації в 2015 році, за словами голови РНБО Олександра Турчинова планується з 20 січня, тривалістю 90 днів. Наступна хвиля мобілізації вірогідно розпочнеться в квітні і буде тривати 60 днів. І з червня третя хвиля — також тривалістю 60 днів.

Під четверту хвилю згідно законодавства за віком можуть потрапити військовозобов’язані чоловіки віком від 25 до 60 років, та жінки віком від 25 до 50 років. Як зазначають в Генштабі, жінок будуть мобілізувати за потреби по кваліфікаційних рівнях.
Мобілізації не підлягатимуть громадяни, на утриманні яких є троє і більше дітей. Також мобілізації не підлягають аспіранти, студенти денної форми навчання, а також особи, які мають "бронь" на підприємстві.

Призову підлягають військовозобов’язані, які мають військову підготовку. Це фахівці механізованих військ – танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони, зв’язку, ремонтники, спеціалісти радіоелектронної боротьби, техніки різних напрямків, водії, механіки тощо.

Повістка вважається врученою, коли на ній особисто розписався призовник. Наразі особам від 18 до 60 років також вручають запрошення до військкоматів для взяття на військовий облік та проходження медичного огляду. За ухилення від виконання військового обов’язку передбачається як адміністративна відповідальність, так і кримінальна відповідальність строком позбавлення волі від 2 до 5 років.

Триватиме майже 40 днів та складатиметься з декількох етапів. Перші 7-8 днів буде відбуватись загальна військова підготовка як для офіцерів, сержантів та солдат. До неї входитиме медична підготовка, тактична, інженерна, вогнева тощо. Наступні 15 діб відбуватиметься фахова підготовка за спеціальністю. Проводити підготовку будуть кваліфіковані інструктори, які мають досвід бойових дій.
Після цього особовий склад буде направлений в підрозділи для бойового злагодження тривалістю до 15 діб.

Мобілізованих четвертої хвилі в зону АТО будуть відправляти тільки після проходження повного циклу підготовки. Приблизно третина буде виконувати задачі в АТО, третина проходитиме підготовку та бойове злагодження. І ще третина перебуватиме у відпустках для відновлення боєздатності.

Збройні сили України за допомогою промислових підприємств та міжнародної матеріально-технічної допомоги проводять заходи щодо накопичення необхідних запасів та оснащення. В Генштабі запевняють, що без екіпіровки, форми та бронежилета в військові частини людей відправляти не будуть.

Нова хвиля мобілізації передбачає вилучення техніки національної економіки з підприємств усіх форм власності. Перевагу надаватимуть транспортним засобам та дорожно-будівельній техніці. Кількість такої техніки та ліміти вилучення встановлено рішенням Кабінету міністрів. Вилучені автомобілі відправлятимуть на ремонтні бази, а звідти — в зону АТО. Техніка буде вилучатись безкоштовно, однак якщо вона буде знищена під час бойових дій, то держава повинна буде виплатити відшкодування. Вилучення техніки у цивільної особи, яка має одну чи дві одиниці, проводити не будуть.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь