ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Державна податкова служба вважає: у 2018 р. немає жодного мораторію чи обмежень на податкові перевірки

Дата: 01.02.2018 09:30
Кількість переглядів: 303

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує, Парламент ще на рік продовжив мораторій на проведення органами держнагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Раніше було названо когорту держорганів, які у 2017 р. могли перевіряти бізнес. Однак зараз цей мораторій не поширюється на проведення заходів нагляду (контролю) органами, перелік яких назве Уряд. Але такого переліку досі не затверджено.
Перевіряють тих, хто включений до плану-графіка
Здійснюючи господарську діяльність, слід чітко дотримуватися законодавчих вимог. Саме це стане запорукою того, що ваше підприємство не потрапить до графіка проведення документальних планових перевірок платників податків. Адже формування плану-графіка проведення таких перевірок відбувається на підставі різнобічного аналізу.
Серед критеріїв, які слугують підставою для здійснення перевірки є, приміром, наявність відносин з контрагентами, які знаходяться в розшуку, ліквідовані, або визнані банкрутами, якщо сума таких операцій перевищує 5 млн.грн. чи перевищує 5 відсотків загального обсягу постачання (але не менше 100 тис. грн.). Звісно це не єдиний критерій, за яким проводиться відбір суб‘єктів господарювання для проведення планових документальних перевірок.
Вичерпний перелік таких критеріїв міститься в наказі Міністерства фінансів України від 02.06.2015 №524 (зі змінами та доповненнями). А ознайомитись із планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків можна на сайті ДФС України (http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html).
Довідково
Протягом 2017 року підрозділами аудиту Головного управління ДФС у Вінницькій області проведено 156 планових перевірок юридичних осіб. До Зведеного бюджету за результатами контрольно-перевірочної роботи в 2017 році надійшло 40,3 млн грн.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь