ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно здійснюватиметься за новим порядком

Дата: 19.01.2016 12:38
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

25 грудня 2015 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 1127 "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" затверджено новий Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Крім того, даною постановою КМУ також затведжено Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Порядок доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Актом Кабміну, крім того, змінено розмір плати за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно:
за надання інформації у паперовій формі — 0,025 розміру мінімальної заробітної плати;
за надання інформації в електронній формі — 0,0125 розміру мінімальної заробітної плати
за надання інформації адвокатам, нотаріусам та їх помічникам (під час вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва) шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно — 0,04 розміру мінімальної заробітної плати.
Також постановою КМУ визначено перелік актів Кабінету Міністрів України, що втратили чинність. Серед них, зокрема, постанова Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 р. № 1204 “Про затвердження розміру і порядок використання плати за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надання інформації із зазначеного реєстру” (Офіційний вісник України, 2013 р., № 1, ст. 13), постанова Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 р. № 868 “Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень” (Офіційний вісник України, 2013 р., № 96, ст. 3549), постанова Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 190 “Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 30, ст. 880) та інші.
Постанова "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 25 грудня 2015 р. № 1127 набирає чинності з 01 січня 2016 року.
Автор: ГУЮ у Вінницькій області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь