ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До кінця наступного тижня Парламент має ухвалити всі законопроекти, необхідні для виконання технічних умов надання Україні безвізового режиму з ЄС - Президент

Дата: 02.11.2015 11:14
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів до консолідації зусиль задля ухвалення законопроектів, необхідних для виконання технічних умов Плану дій для надання безвізового режиму громадян України у країнах Європейського Союзу.
Глава держави нагадав, що загалом, згідно з Планом дій, Парламент мав розглянути 13 законопроектів. Наразі, прийнято лише 4. "Якщо Верховна Рада їх не проголосує - безвізового режиму не буде. Ми маємо це забезпечити і є кінцеві терміни - 9 листопада", - сказав Президент в інтерв'ю українським телеканалам.
"Кожен має робити свою справу - Президент свою, антикорупційні органи - свою, Верховна Рада - свою, Уряд - свою. І якщо ми зараз не об'єднаємося і не продемонструємо ефективність - звинувачувати і вказувати потім не буде на кого", - також сказав Петро Порошенко.
Президент нагадав, що з поміж інших, однією з ключових умов надання безвізового режиму українцям було скасування депутатської та суддівської недоторканності, яке до цього часу не було розглянуте.
Водночас він підкреслив, що як Глава держави зі свого боку зробив все від нього залежне. "Моя справа була забезпечити, щоби всі 28 країн-членів Європейського Союзу, всі країни-члени Шенгенської зони прийняли політичне рішення про те, що навіть в цих умовах вони гарантують Україні, при виконанні технічних умов, безвізовий режим", - сказав він.
На переконання Петра Порошенка, цьому важливим у цьому контексті є те, що Україна змогла довести - навіть в умовах війни вона не є загрозою напливу біженців до Європи, оскільки відповідально ставиться до своїх громадян-вимушено переміщених осіб.
Глава держави також повідомив, що найближчими днями проведе телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, яка також буде присвячена безвізовому режиму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь