ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги громадян! Змінено порядок проставлення апостиля!

Дата: 19.01.2016 12:33
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

З 20 листопада 2015 року в Україні запроваджено електронний сервіс з проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2015 року № 890 «Деякі питання забезпечення запровадження електронного сервісу з проставлення апостиля» створено Електронний реєстр апостилів (далі – Реєстр), який є єдиною електронною базою даних, що містить відомості про проставлені апостилі з дня його запровадження.
Однією з важливих функцій Реєстру є дистанційне опрацювання документів органами, уповноваженими на проставлення апостиля. Завдяки використанню сучасних технологій громадяни і юридичні особи зможуть отримати дану послугу за місцем свого перебування у будь-якій області, без потреби витрачати кошти і час на поїздку до Києва. Прийняття, розгляд та видача документів, поданих для проставлення апостиля відтепер здійснюватимуть територіальні органи юстиції, а саме: відділи державної реєстрації актів цивільного стану.
Проставлення апостиля здійснюється за заявою будь-якої особи, яка подає відповідний документ, шляхом її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану або надіслання заяви про проставлення апостиля поштовим зв’язком до Міністерства юстиції України чи його територіальних органів.
Поштовим зв’язком може бути надіслана заява про проставлення апостиля виключно з-за кордону та для проставлення апостиля на документах про державну реєстрацію актів цивільного стану.
При особистому зверненні до відділу державної реєстрації актів цивільного стану громадянин повинен пред’явити документ, що посвідчує його особу, документи для проставлення апостиля та документ про оплату послуги з проставлення апостиля.
Заява формується та реєструється виключно за наявності документа про оплату послуги з проставлення апостиля.
Наказом Міністерства юстиції України від 18.12.2003 № 161/5 «Про розмір та порядок оплати послуг за проставлення апостиля» визначена плата за проставлення апостиля:
• для громадян України, іноземців та осіб без громадянства – 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян (51 грн);
• для юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн).
Від унесення плати звільняються інваліди 1-ої і 2-ої груп, інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти-сироти у разі проставляння апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.
У разі відмови у проставленні апостиля плата за надання послуг не повертається.
Проставлення апостиля або відмова в його проставленні здійснюються у строк до 2 робочих днів.
Строк проставлення апостиля може бути продовжено до 20 робочих днів - у разі необхідності отримання зразка підпису, відбитка печатки та/або штампа, а також здійснення перевірки документів про державну реєстрацію актів цивільного стану у випадках відсутності відомостей про них у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян та/або виникнення сумніву щодо їх достовірності.
Формування штампу апостиля здійснюється органом уповноваженим на проставлення апостиля (Міністерством юстиції України) за допомогою програмних засобів Реєстру у вигляді електронного документа.
Будь-яка особа за допомогою мережі Інтернет зможе безоплатно перевірити факт видачі апостиля у режимі он-лайн через веб-сторінку, яку веде адміністратор Реєстру.
На сьогодні, наказом Міністерства юстиції України від 11.11.2015 №2268/5 визначено перелік із 13 відділів державної реєстрації актів цивільного стану Вінницької області, які уповноважені на прийняття документів для проставлення на них апостиля:
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7, - (0432) 66-11-58)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Барського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Бар, площа Пам’яті, 19, - (04341) 2-12-39)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Бершадського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Бершадь, вул. Радянська, 8, - (04352) 2-38-34)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Жмеринці Жмеринського міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Жмеринка, вул. Київська, 1а, - (04332) 2-21-09)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Калинівського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Калинівка, вул. Дзержинського, 22 – (04333) 2-15-63)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Козятинського міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Козятин, вул. П. Орлика, 5 - (04342) 2-19-07)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Крижопільського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - смт. Крижопіль, вул. Леніна, 20 - (04340) 2-11-99)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Липовецького районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Липовець, вул. Леніна , 30 - (04358) 2-10-50)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Мурованокуриловецького районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - стм. Муровані Курилівці, вул. Леніна , 78, - (04356) 2-11-74)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Немирівського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Немирів, вул. Горького, 89, - (04331) 2-16-51)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Оратівського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - смт. Оратів, вул. Леніна, 78, - (04330) 2-15-50)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Хмільнику Хмільницького міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Хмільник, вул. Столярчука, 2 - (04338) 2-30-82)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області (адреса - м. Ямпіль, вул .Б. Хмельницького, 50 - (04336) 2-14-71)
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області здійснює прийом документів для проставлення апостиля з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00 год., в п’ятницю – 9.00 – 16.45 год.; територіальні відділи – з вівторка по п’ятницю – з 09.00 до 18.00 год.; в суботу – 9.00 – 16.45 год.
Для довідки: Апости?ль (з фр. apostille) – спеціальний штамп апостиляції, що засвідчує дійсність підписів, статусу осіб, печаток; підтвердження підписів і печаток на офіційних документах апостилем робить ці документи чинними в усіх країнах-учасницях Гаазької конвенції, до якої Україна приєдналась 10 січня 2002 року.
Автор: ГУЮ у Вінницькій області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь