ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фондовий ринок потребує принципово нових підходів – Президент

Дата: 31.01.2015 10:40
Кількість переглядів: 284

Президент призначив нових членів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринку фінансових послуг. Відповідні укази Глава держави підписав під час зустрічі з новопризначеними.
Головою Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку призначено Тимура Хромаєва, членами – Юрія Буцу, Ігоря Назарчука, Олександра Панченка, Дмитра Тарабакіна.
Головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринку фінансових послуг, призначено Ігоря Пашка, членами – Ольгу Гурбич, Ольгу Максимчук, Дениса Ястреба, Олександра Залєтова.
Під час зустрічі із новопризначеними Глава держави відзначив необхідність кардинальних змін на фондовому ринку країни. "Ви маєте продемонструвати принципово нові підходи у діяльності фондового ринку", – відзначив Президент, закликавши активно працювати з реальним сектором економіки та бізнесом.
За словами Президента, незважаючи на важкі часи, розвиток фондового ринку потрібен з огляду на необхідність кардинального покращення інвестиційного клімату для втілення економічних реформ. "У влади є політична воля на реформи, у вас – професіоналізм та рішучість", – наголосив Глава держави. "Запуск повноцінного фондового ринку дасть нам можливість залучити в країну дешеві довгі ресурси і створити в країні надійну систему фінансування економічного розвитку", – сказав Петро Порошенко.
Глава держави відзначив, що реформа фінансового сектору передбачена коаліційною угодою. Президент також наголосив на тому, що йдеться про інтеграцію українського фінансового сектору в світові ринки капіталу і про його приведення у відповідність з європейськими практиками, про гармонізацію вимог до учасників фондового ринку з директивами ЄС.
Сучасну біржову інфраструктуру зможемо створити лише із залученням провідних іноземних біржових операторів, особливо відзначив Президент.
За словами Петра Порошенка, "фондовий ринок має стати місцем залучення дешевого та короткого ресурсу для державних і приватних компаній". Для цього потрібна розвинена інфраструктура фондового ринку, умови для ліквідного первинного розміщення, торгівлі цінними паперами, їхнього обігу, належного обліку прав власності. Прозоре ціноутворення на фінансові інструменти. Водночас, наголосив президент, слід ліквідувати можливості ухилення віл оподаткування через інструменти фондового ринку.
Масштабною задачею Президент назвав створення бази для майбутньої пенсійної реформи та інвестування пенсійних накопичень.
Президент наголосив, що ключовою залишається проблема корупції. "Ваша діяльність має бути максимально прозорою і відкритою", – наголосив Петро Порошенко, звертаючись до нових членів комісії.
В свою чергу, новий голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тімур Хромаєв зазначив, що всі члени комісії відчувають відповідальність та прагнуть реалізувати свої знання та досвід для реформування фондового ринку. "Наші принципи – це прозорість, чесність та верховенство права", – заявив він.
Член комісії Дмитро Тарабакін попросив Президента про політичну підтримку. "Деякі наші рішення можуть бути неординарними", – сказав він. За його словами, люди в державі, нарешті, мають почати серйозно ставитися до ринку капіталів. "Якщо ми не сформуємо свій інвестиційний пул, нам нема на чому буде робити ринок", – додав він.
Президент підтримав таку позицію і відзначив, що реформа фондового ринку має стати однією з ключових у реалізації "Стратегії реформ – 2020".

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь