ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Формування уявлення молоді про гендер та гендерну культуру

Дата: 10.03.2016 16:42
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

4 березня 2016р. у Нестерварській ЗШ І – ІІ ст. пройшов просвітницький захід на тему «Формування уявлення молоді про гендер та гендерну культуру», в якому взяли участь : в.о. директора районного центру сім’ї, дітей та молоді Капелюшна Ольга Павлівна, головний спеціаліст з питань сім’ї та молоді Управління соціального захисту населення Мирончук Віта Олександрівна, працівники психологічної служби відділу освіти Тульчинської РДА, учителі та учні школи.
Розпочала захід Капелюшна О.П., яка розповіла про важливість дотримання вимог міжнародного співтовариства щодо рівноправності громадян, у тому числі за статевою ознакою, визнала об’єктивну необхідність у проведенні гендерних перетворень на принципах свободи, рівності, справедливості й толерантності в українському суспільстві.
Мирончук В.О. розповіла, що гендер –це соціально-психологічна характеристика, набута у процесі соціалізації, яка формує людину як чоловіка або жінку і значною мірою визначається особливостями культури, традицій, виховання.
Практичний психолог відділу освіти Мадюдя С.Ю. зазначила, що
одне з основних завдань сучасної освіти - сформувати уявлення учнів про гендерні питання та виховувати гендерну культуру. Виховуючи та навчаючи підростаюче покоління, школа повинна зробити перші кроки у вирішенні проблеми захисту рівних можливостей жінок і чоловіків у виконанні соціальних ролей.
Заняття з елементами тренінгу «Гендер - це цікаво!» для учнів 7-9 класів провела практичний психолог Нестерварської ЗШ І – ІІ ступенів Козинська Ольга Євгеніївна. Під час тренінгу старшокласники ознайомилися з традиційними уявленнями про суспільні ролі жінки та чоловіка, вчилися аналізувати поведінкові особливості різних статей.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь