ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Герої Крут учать нас жертовності та патріотизму – Президент

Дата: 30.01.2015 09:20
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Президент Петро Порошенко 29 січня взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Крут, молодих хлопців, які цього дня у 1918 році біля станції Крути в Чернігівській області вступили у нерівний бій з більшовиками та полягли смертю хоробрих за Українську Народну Республіку.

Глава держави поклав квіти до Пам’ятного Хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі у Києві, де перезахоронена частина загиблих. Разом з учасниками церемонії Президент вшанував пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Петро Порошенко зазначив, що молоді захисники УНР віддали життя за свободу та незалежність рідної землі. «Нові часи настали, й тисячі нових героїв пожертвували собою заради України! Але ми ніколи не забудемо курсантів Першої української військової юнацької школи та бійців Помічного куреня Січових стрільців, тих студентів та гімназистів», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що події під Крутами є уроком для теперішньої України щодо того, що недооцінювання ролі армії у забезпеченні незалежності може призвести до трагічних подій. «Провідники національно-визвольних змагань початку минулого століття недооцінили ролі армії у забезпеченні незалежності. І цю ж саму помилку було повторено протягом останніх двох десятиліть», – сказав Глава держави. Петро Порошенко відзначив, що українська армія відроджується ціною колосальних надзусиль, і вже цього року чисельність Збройних Сил планується довести до 250 тисяч.

«Всім поколінням українців ці хлопці показали взірець жертовності й справжнього патріотизму», – відзначив Глава держави.

Президент біля пам’ятника вручив державні нагороди молодим бійцям антитерористичної операції лейтенанту Андрію Назаренку та старшому солдату Євгену Курінному. «Вам випала велика честь отримати заслужені нагороди у цьому святому символічному місці. Як і герої Крут, ви студенти, хоча трошки старші віком», – сказав Глава держави, відзначивши, що чимало студентів служать в АТО добровольцями.

У церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, члени Кабінету Міністрів, народні депутати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь