ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник провів робочу нараду з питань енергозбереження

Дата: 31.07.2014 14:07
Кількість переглядів: 275

Фото без опису

Нарада по енергозбереженню під керівництвом голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника відбулась в облдержадміністрації 29 липня. Участь у роботі засідання взяли перший заступник голови ОДА Олександр В’юник, перший заступник Вінницького міського голови Володимир Кістіон, директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар, керівник групи радників голови облдержадміністрації Роман Аксельрод, радник голови облдержадміністрації з питань енергозбереження Василь Жердецький, а також керівники енергопостачальних компаній області.
Зустріч була присвячена обговоренню проблематики використання надлишків електроенергії в нічний час. Мета зустрічі – вислухати фахову думку спеціалістів та реально оцінити потенційні технологічні можливості області щодо використання нічної електроенергії.
Розпочинаючи нараду, голова облдержадміністрації наголосив на тому, що необхідно відповідально поставитись до підготовки до нового опалювального сезону. Безперебійно отримувати тепло мають жителі області, заклади цілодобового перебування людей – лікарні, пологові будинки, будинки-інтернати, а також школи та дитячі садочки. В умовах надзвичайного стану в енергетичному секторі України об’єкти виробничої сфери також мають бути готовими до роботи в складний період.
«Область виконала завдання Уряду щодо планового скорочення витрат природного газу на поточну зиму, проте це не означає, що ліміт для області не буде знижено знову. Необхідно комплексно і реалістично підходити до вирішення питання, оскільки ситуація, що склалася в енергетичному секторі нашої держави, потребує нових та відповідальних підходів», — зауважив Анатолій Олійник.
Доповідаючи на нараді, генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Юрій Касіч зазначив, що питання часткового заміщення споживання природного газу за рахунок використання внутрішньої енергії в централізованих системах теплопостачання населених пунктів шляхом облаштування електрокотлів було розглянуто 9 липня на нараді в Мінпаливоенергетики України. Він зазначив, що метою впровадження цих заходів є зменшення споживання природного газу, збільшення обсягу відпуску електроенергії атомними електростанціями України, зниження втрат палива, викликаних пусками-зупинками блоків ТЕС протягом доби. Юрій Касіч також повідомив, що останніми роками особливо негативно на стан теплової енергетики впливає робота в маневровому режимі, що обумовлено "провалом" споживання електроенергії в нічний час (з 23.00 до 6.00). Керівник «Вінницяобленерго» надав очільнику області власні пропозиції щодо вдосконалення роботи енергетичної галузі Вінниччини.
Учасники наради обговорили можливі шляхи вирішення даного питання. Вони дійшли висновку, що необхідно терміново напрацювати пропозиції від області щодо внесення відповідних змін на законодавчому рівні.
Анатолій Олійник доручив першому заступникові голови ОДА Олександру В’юнику створити робочу групу фахівців з даної проблематики для напрацювання конкретних пропозицій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь