ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з редакторами комунальних ЗМІ регіону

Дата: 25.05.2016 08:23
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

24 травня, очільник області Валерій Коровій провів зустріч з керівниками комунальних засобів масової інформації Вінниччини, в ході якої регіональні журналісти мали змогу з перших уст почути інформацію про загальну ситуацію у Вінницькій області та отримати відповіді на цікаві для себе запитання.

Розмову з медійниками Валерій Коровій розпочав із твердження, що нині в українському суспільстві є величезний запит на позитивні зрушення, тож влада повинна дуже добре усвідомлювати сучасні виклики.

Аналізуючи зміни, що відбулися впродовж останнього часу, голова ОДА виокремив реформу державної служби, процес передачі централізованих повноважень держави на місця, максимальну концентрацію адміністративних послуг у створених на рівні районів ЦНАПах.

«З 1 травня введено в дію новий, справді революційний Закон «Про державну службу». Ним, до прикладу, обмежується можливість участі голів обласних, районних державних адміністрацій у політичних партіях. Працівники, які входять до керівного складу адміністрацій, не мають права очолювати партійні осередки тієї чи іншої політичної сили. По суті, це той довгоочікуваний процес, який закладає підвалини для залучення людей на державну службу, забезпечення їх кар’єрного росту та дає поштовх для якісного надання послуг владними інституціями», - підкреслив Валерій Коровій, деталізувавши окремі нововведення, пов’язані із прийняттям зазначеного закону.

Зупинився керівник Вінниччини і на новаціях у сфері державних закупівель. За його словами, нова редакція закону про систему торгів передбачає здійснення закупівель через спеціалізовані майданчики з використанням програми ProZorro. В області цей механізм, відповідно до розпорядження голови ОДА, запроваджується з 1 березня і вже сьогодні дає відчутний ефект. «Цей закон дозволяє забезпечити головне - прозорість витрачання бюджетних коштів, дає можливість максимально спростити процедури, які досі були забюрократизовані, та забезпечує систему економічного ефекту», - наголосив Валерій Коровій.

У ході зустрічі очільник облдержадміністрації торкнувся також проблем та перспектив розвитку аграрного бізнесу, проаналізував результати впровадженої торік бюджетної децентралізації та податкових нововведень. Відтак інформував про найближчі плани обласної влади в питаннях регіонального розвитку.

«Кабінет Міністрів України вже затвердив Фонд регіонального розвитку, на область виділяють 140 млн. гривень. Ми концентруємось навколо введення в експлуатацію першої черги хірургічного корпусу лікарні ім. Пирогова. Так, ми не закупимо обладнання, бо на це потрібно півмільярда, але ми акумулюємо 40 млн. грн. для того, щоб виконати будівельні роботи і з тим багажем обладнання, яке є, перевести у новий корпус травматологію, хірургію, пульмонологію. Також через Фонд максимально підтримуємо наш онкологічний диспансер», - повідомив голова ОДА.

Під час зустрічі Валерій Коровій акцентував увагу і на структурних змінах в обласній державній адміністрації, наголосивши, що управлінська система в регіоні працює сьогодні досить ефективно, формуючи стратегічне бачення розвитку Вінниччини. Затим керівник області відповів на усі запитання, що цікавили представників засобів масової інформації регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь