ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Уряду: Ми маємо справжнє військо, здатне захистити нашу країну та цінності цивілізованого суспільства

Дата: 06.12.2016 16:27
Кількість переглядів: 260

Україна сьогодні має справжнє військо, яке боронить кордони не лише нашої держави, а й сучасної Європи та цінності усіх цивілізованих суспільств. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсманпід час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України.

"Сьогодні можливо зазначити, що ми маємо справжнє військо, здатне захистити нашу країну, цінності, притаманні будь-якому цивілізованому суспільству. Героїчним подвигом кожного українського воїна сьогодні бороняться кордони не тільки України, а й сучасної Європи", - наголосив Володимир Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні держава переживає чергові випробування у своїй історії. "Ніхто не очікував що у 21 сторіччі ще ті, хто донедавна говорили, що вони наші друзі, повернуть у нашу сторону зброю і почнуть військову агресію. Але наш український воїн у найтяжчі хвилини, незважаючи ні на що, став на захист нашої рідної країни", - зауважив він.

За його словами, українські воїни сьогодні показують "приклад для сучасних поколінь і закладають міцні основи патріотизму для поколінь прийдешніх".
За 25 років незалежності українське військо пережило різні часи, у тому числі, спрямовані на те, щоб знищити його та послабити армію, зазначив Голова Уряду.

У цьому контексті першочергове завдання на сьогодні – створити умови для найкращого матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил України: "щоб український воїн отримав добру платню, щоб він був забезпечений усім тим, що необхідно сучасному війську для ефективної боротьби, щоби найкращі зразки озброєнь надходили до нашого українського війська", наголосив Прем'єр-міністр.

"Наше завдання сьогодні – достойно пройти шлях подальшого створення Збройних Сил України", - зазначив Володимир Гройсман.
З кожним роком влада докладає зусиль, щоб фінансування українського війська збільшувалося. За останні декілька років ситуація покращилася, але цього "ще недостатньо для того, щоб віддати належне українській армії", зауважив Голова Уряду.

У цьому контексті він подякував українським військовим, міністрам, командирам, які безпосередньо будують сучасне військо, та міжнародним партнерам, які "у важку хвилину підставили плече", передали досвід та надають технічну допомогу.
Прем'єр-міністр подякував кожному українському військовому та побажав миру, злагоди, благополуччя і перемоги їм та їхнім родинам.

"Мені дуже хочеться, щоб кожен, хто сьогодні боронить нашу країну, хто відстоює нашу територіальну цілісність, повертався додому живим, - наголосив Володимир Гройсман. - Я глибоко вірю у те, що над нашою країною буде встановлений мир, який дасть можливість один раз і назавжди показати ворогу його місце, який приведе до належного порядку у світі. Правда завжди перемагає".

Ті втрати, яких зазнала Україна через російську агресію, – це величезний біль для усього українського суспільства, зауважив Прем'єр-міністр.
За його словами, потрібно "турбуватися про родини тих, хто віддав життя за нас з вами, дбати про те, щоби пам'ять про справжніх героїв завжди залишалася у наших серцях" та пам'ятати, що від кожного українця буде залежати, як ми будемо жити далі.

Прем'єр-міністр України у понеділок взяв участь в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України. Володимир Гройсман вручив нагороди військовим за сумлінне виконання військового обов'язку та з нагоди відзначення 25-річчя Збройних Сил України.

Учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів та мирних жителів унаслідок російської агресії.
Голова Уряду також оглянув експозицію "Збройні Сили України. 25 років".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь