ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадяни, не спалюйте листя!!!

Дата: 21.10.2013 15:11
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

Поки не опало з дерев все листя та утримується суха погода продовжують мати місце випадки розведення багаття, підпалів сухої трави та листя, спалювання сміття в місцях не призначених для цього. Місцеві жителі збирають у дворах опале листя і розпалюють багаття, через це в районі зберігається стан підвищеної пожеженебезпечної обстановки. Крім того, такі займання, особливо у вітряну погоду, можуть легко перерости у масштабні пожежі, під час яких страждають дерева, оселі та люди. При цьому на виїзд чергового караулу на пожежному автомобілі державою витрачається близько 14 тисяч гривень.
Найчастіше, багаття підпалюється з порушенням елементарних правил пожежної безпеки – громадяни розводять вогонь легкозаймистими речовинами (бензин, дизпаливо), роблять це поблизу господарчих будівель або житлових будинків, залишають багаття без нагляду.
Відкрите спалювання листя, сухої рослинності вивільняє у навколишнє середовище маленькі часточки твердих згорілих речовин та вуглеводні, в яких містяться отруйні, подразнюючі речовини та канцерогенні компоненти.
Дим від спаленого листя містить дрібні часточки, які при попаданні в органи дихання, можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями, іноді, навіть роками. Вдихання цих часточок може призвести до виникнення респіраторних захворювань, зменшити об’єм вдихуваного повітря та здатність легень використовувати це повітря. Тверді часточки можуть також спричинити приступи астми у деяких людей.
Додаткова проблема полягає в тому, що з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. При згорянні, скажімо, поліетиленового пакету, в повітря вивільняється до 70 різноманітних хімічних сполук, більшість з яких отруйні для людини. Саме вони стають причиною дертя в горлі, кашлю. Щільний чорний дим від тління пластикового сміття містить канцерогенні поліциклічні вуглеводні. При горінні гуми, окрім згаданого, утворюються канцерогенна сажа, оксиди сірки, діоксиди, що викликають респіраторні захворювання.
Постійно подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти мікробам та вірусам. Особливо потерпають ті, хто страждає на бронхіти, бронхіальну астму, риніти чи тонзиліти.
Тульчинський районний сектор УДСНС України у Вінницькій області та відділ цивільного захисту Тульчинської районної державної адміністрації звертається до громадян з проханням серйозніше ставитися не лише до правил пожежної безпеки, не спалюючи листя і сміття, але й до свого здоров’я та здоров’я оточуючих людей.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь