ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація про методичне об’єднання в ДНЗ №4 міста Тульчина на тему: « Екологічне виховання дітей дошкільного віку на основі використання спадщини В.О.Сухомлинського»

Дата: 19.11.2013 09:49
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

Сьогодні наша планета опинилася в небезпеці, і захистити її від екологічної катастрофи може людина, яка здатна почути дихання листя й пісню жайворонка, яка вважає себе частиною природи, і яка бажає берегти цю природу для наступних поколінь. Ми маємо виховати таку людину, збагатити її знаннями, навчити любити свою землю і розумно використовувати її багатства.
Але найбільш сприятливий період для цього – дитинство. Саме в дитинстві людина відкриває «свій порядок і своє місце в житті». Дітям подобається спостерігати, досліджувати, відкривати таємниці світу, що навколо них. Але все це може бути безрезультатним, якщо в своїх пошуках дитина не побачить, що в природі існує порядок і світ створений на основі гармонії і краси. Тому важливо з’єднати душу дитини ниточками любові з матір’ю Природою.
14 листопада 2013 року на базі ДНЗ №4 міста Тульчина «Золота рибка» вихователем Картошкіною Оленою Сергіївною було проведено методичне об’єднання вихователів старших груп на тему: «Екологічне виховання дітей дошкільного віку на основі використання спадщини В.О.Сухомлинського»
Діти милувалися різнобарв’ям осіннього лісу, слухали чарівні звуки лісу, вчилися чути і спілкуватися з об’єктами природи, дарували гарний настрій мешканцям лісу. Закріпили правила поведінки в природі на основі дослідницької діяльності, під час якої діти побачили на реальному прикладі, що відбувається з природою, коли ми робимо погані вчинки .
В дітей сформувалися знання про те, що всі об’єкти в природі взаємопов’язані, сплетені в павутинку і якщо один об’єкт зникає, павутинка обривається і природа від цього страждає.
Малюки вчилися робити гарні вчинки в лісі, допомагати і рятувати об’єкти в лісі, які страждають і отримувати радість і задоволення від зробленої гарної справи.
На занятті вихователь Олена Картошкіна виховувала в дітей почуття любові до природи, бажання берегти і примножувати її красу, формувала екологічну свідомість.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь