ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація управління Пенсійного фонду України у Тульчинському районі по лінії запобігання та виявлення корупції в 2015 році

Дата: 15.03.2016 11:14
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Протягом 2015 року в управлінні Пенсійного фонду України у Тульчинському районі була реалізація напрямів антикорупційної політики, відповідно Закону України від «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року.

В управлінні проводилася роз’яснювальна робота щодо реалізації антикорупційної політики. Особливу увагу зосереджено на необхідності безумовного дотримання норм законодавства у сфері антикорупційної політики, державної служби та етики державного службовця під час виконання службових обов’язків та у повсякденній діяльності. Із метою поширення відповідних знань протягом минулого року проводилися навчання з працівниками управління по вказаних напрямках. Проводяться тематичні наради, на яких розглянуто питання про стан протидії корупції в управлінні. Здійснено підбір нормативно-правових документів, які регламентують питання запобігання і протидії корупції. Відповідно до розділу IV Закону України «Про запобігання корупції» усі державні службовці дотримуються спеціальних обмежень, спрямованих на запобігання корупції. Жоден державний службовець не сприяє, використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності, отриманні пенсій, підвищень, чи пільг з метою незаконного одержання за це матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг. Державні службовці управління в районі не займаються підприємницькою діяльністю, не є повіреними третіх осіб у справах державного органу, в якому працюють, а також не виконують роботу за сумісництвом.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо обов’язковості повідомлення про наявність конфлікту інтересів та шляхи його врегулювання, як це передбачено ст.ст. 28-29,38 Закону України «Про запобігання корупції». На постійному контролі перебуває достовірність ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності, цільового та ефективного використання бюджетних коштів. Також управління оприлюднює на порталі публічних коштів інформацію про юридичних осіб, що використовують кошти Пенсійного фонду; обсяги надходжень та витрат, затверджені на відповідний рік та фактичні за звітний квартал; інформація про укладені за звітний період договори та інформація про стан виконання договорів; кількість службових відряджень та витрат на цю тему. Для забезпечення відкритості, безумовного виконання антикорупційного законодавства, прозорості у діяльності начальником управління на початку поточного року були затверджені заходи на 2015 рік щодо попередження причин та умов, які сприяють корупції.

Особи, уповноважені на виконання функцій держави, зобов’язані щороку за місцем роботи (служби) районі до 1 квітня 2015 року подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. В управлінні було організовано роботу щодо надання роз’яснення питань декларування доходів згідно із Законом України «Про державну службу» щодо подання декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації), здійснено 47 перевірок декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Порушень вимог законодавства щодо термінів подання відповідних декларацій в управлінні не допущено.

Відповідно до ст. 64 Закону України «Про запобігання корупції» надсилалися за встановленою формою узагальнені дані, щодо результатів роботи з питань запобігання та протидії корупції в управлінні головному спеціалісту з питань запобігання та протидії корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Вінницькій області. Проводився аналіз стану дотримання антикорупційного законодавства в управлінні.

Здійснювалися заходи щодо забезпечення належної організації особистого прийому громадян, роботи зі зверненнями громадян з метою запровадження дієвого механізму зворотного зв’язку з громадськістю щодо повідомлень про факти можливих корупційних правопорушень з боку працівників управління. У засобах масової інформації з початку року розміщено 3 публікацій про роботу управління щодо запобігання та протидії корупції.

Найбільшу кількість заходів з подолання корупції на держаній службі об’єднує у своєму складі організаційно-управлінський напрям.

На шляху до завдань антикорупційної політики зроблено чимало кроків і на сам перед кожен повинен зробити свій непосильний внесок; кожен державний службовець місцевого рівня, кожен житель України мусять сприяти зменшенню рівня корупції. Адже світ не можливо змінити за один день, треба висвітлювати кожне покращення, вражаюче чи не дуже, інформувати про це громадськість, бо інакше замість позитивного на лаштування переважатимуть зневіра та бездіяльність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь