ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кампанія декларування – 2017: детально про терміни подання декларації

Дата: 08.02.2017 15:11
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ надає роз'яснення:
Податковий кодекс містить три загальні правила річного декларування доходів: Декларацію про майновий стан і доходи фізичні особи – підприємці подають за 2016 рік до 9 лютого; громадяни, які зобов’язані декларувати доходи та самозайняті особи – до 1 травня, громадяни для реалізації права на податкову знижку за 2016 рік – до 31 грудня 2017 року.
Як бути особам, які торік отримали «змішані» доходи, у який термін звітувати, як правильно визначити у декларації категорію та як не проґавити термін сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору?
У рядку 8 розділу І декларації платник податків самостійно визначає категорію, до якої його слід віднести: громадянин; особа, яка провадить незалежну професійну діяльність; підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).
Фізичні особи – підприємці, які протягом року отримали дохід виключно від підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), вказують категорію платника позначкою Х в клітинці "підприємець". Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для підприємців 9 лютого 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору 17 лютого 2017 року.
Фізичні особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які отримали дохід виключно від незалежної професійної діяльності вказують категорію платника позначкою Х в клітинці "особа, яка провадить незалежну професійну діяльність". Граничний термін подання декларації для платників податку фізичних осіб, що провадять незалежну професійну діяльність – 3 травня 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору до 1 серпня року, що настає за звітним (останній день сплати 31 липня 2017 року).
Фізичні особи, які провадили незалежну професійну діяльність та одночасно здійснювали підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування вказують категорію позначкою Х в клітинці "підприємець". Граничний термін подання Декларації про майновий стан і доходи для таких осіб 9 лютого 2017 року, а термін сплати ПДФО та військового збору 17 лютого 2017 року.
Фізичні особи, які провадили незалежну професійну діяльність та одночасно здійснювали підприємницьку діяльність на спрощеній системі оподаткування вказують категорію платника проставляючи позначку Х в клітинці "особа, яка провадить незалежну професійну діяльність". Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для таких осіб 3 травня 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору від незалежної професійної діяльності до 1 серпня року, що настає за звітним (останній день сплати 31 липня 2017 року).
Фізичні особи – підприємці, які отримали дохід від підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування та інші доходи (дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм); інвестиційний прибуток; дохід від успадкованого чи отриманого у дарунок майна і т.д.). Вказують категорію платника позначкою Х в клітинці "підприємець". Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для таких підприємців 9 лютого 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору 17 лютого 2017 року.
Фізичні особи – підприємці, які отримали дохід від підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування та інші доходи вказують категорію платника позначкою Х в клітинці "громадянин". Граничний термін подання декларації для таких осіб 3 травня 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору від отримання інших доходів до 1 серпня року, що настає за звітним (останній день сплати 31 липня 2017 року).
Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримали інші доходи вказують категорію платника позначкою Х в клітинці "особа, яка провадить незалежну професійну діяльність". Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для таких осіб 3 травня 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб до 1 серпня року, що настає за звітним (останній день сплати 31 липня 2017 року).
Фізичні особи – підприємці, які протягом року здійснили перехід зі спрощеної системи оподаткування та отримали дохід виключно від підприємницької діяльності, вказують категорію платника позначкою Х в клітинці „підприємець”. Граничний термін подання Декларації про майновий стан і доходи для таких підприємців 9 лютого 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору 17 лютого 2017 року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь