ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Касові апарати, що не дозволяють виділяти в чеку «роздрібний» акциз, підлягають оновленню

Дата: 21.03.2016 09:25
Кількість переглядів: 295

з 11 березня 2016 року — із набранням чинності наказом Мінфіну «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)» від 21.01.2016 р. № 13 — реквізит «Акцизний податок» став обов’язковим реквізитом фіскального касового чека на товари (послуги) (за формою № ФКЧ -1).
Тульчинське відділення немирівської ОДПІ наголошує, що суб’єкти господарювання, які ще в минулому році відображали в чеках «роздрібний» акциз», пробиватимуть такі чеки й надалі. Їм досить лише звірити їх форму за новими вимогами й за необхідності внести корективи.
Водночас виробники касових апаратів повинні випустити версії програмного забезпечення РРО, які б дозволяли виділяти в чеку «роздрібний» акциз для тих суб’єктів господарювання, які не відображали такий вид податку.
А суб’єкти господарювання мають стежити за оновленням Держреєстру РРО, перевіряючи, чи внесено до нього нову версію програмного забезпечення для свого касового апарата. Якщо таке програмне забезпечення з’явилося в Реєстрі — негайно уточнити у своєму ЦСО, чи реалізовано в ній можливість виділяти акциз, та надавати свої касові апарати до ЦСО для оновлення їх внутрішнього ПЗ. Якщо це своєчасно не зробити, через відсутність у чеку хоча б одного з обов’язкових реквізитів такий документ не прийматиметься як розрахунковий.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь