ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівництво області докладає максимум зусиль для здійснення своєчасних соціальних виплат воїнам-інтернаціоналістам Вінниччини

Дата: 11.02.2014 10:02
Кількість переглядів: 275

Питанню забезпечення в області соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни та членів їх сімей була присвячена доповідь директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марини Коваль в ході щотижневої наради у голови облдержадміністрації Івана Мовчана.
Марина Коваль, зокрема, доповіла керівникові регіону про те, що в області нині проживає 2968 ветеранів війни в Афганістані. З них 489 інвалідів війни, 2479 учасників бойових дій, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, а також 191 особа з числа членів сімей загиблих ветеранів війни в Афганістані.
Директор департаменту соціальної політики ОДА зауважила, що з нагоди відзначення в Україні заходів пов’язаних з 25-ю річницею виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан органами соціального захисту та місцевого самоврядування було обстежено соціально-побутові умови проживання 842 інвалідів війни, учасників бойових дій та їх вдів, проведені роботи з вивчення і вирішення їх потреб. Відтак, шляхом залучення коштів місцевих бюджетів, благодійних фондів, спонсорів підприємств, установ та організацій інвалідам війни, учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав і членам їх сімей у 2013 році 1355 особам було надано грошову та натуральну допомогу на суму 304,5 тис. грн.

Як повідомила Марина Коваль, у 2014 році планується надати грошової допомоги 1203 ветеранам на суму 168,6 тис. гривень.

Вона також зазначила, що на Вінниччині триває реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів. Так, на виконання державної бюджетної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» у 2013 році були передбачені видатки 1,9 млн. грн. Було придбано дві квартири на суму 651,1 тис. грн. В області на обліку для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів перебуває 254 особи. Протягом 2013 року за рахунок коштів державного бюджету було проведено капітальний ремонт одному ветерану війни а Афганістані (м. Вінниця) на суму 23,2 тис. гривень.

Для довідки:
Протягом 2013 року ветеранам війни в Афганістані було видано 22 путівки до санаторіїв відповідно до профілю захворювання, з них: 4 учасникам бойових дій та 18 інвалідам війни, також отримали грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки 41 ветеран війни в Афганістані на суму 11,1 тис. гривень.
Протягом січня - лютого 2014 року 7 ветеранів війни в Афганістані оздоровлюються в санаторіях Мінсоцполітики відповідно до профілю захворювання.
На обліку для забезпечення автомобілями в Департаменті соціальної політики облдержадміністрації перебуває 64 інваліда, які отримали поранення під час війни в Афганістані. У 2013 році відповідно до розподілу Міністерства соціальної політики України ветеранам війни в Афганістані було видано 2 автомобілі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь