ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кількість одержувачів житлових субсидій в області з початку року збільшилась у 3,5 рази проти минулорічного показника

Дата: 23.03.2015 14:19
Кількість переглядів: 256

Якщо в січні-лютому 2014 року своїм правом на отримання державної субсидії скористались 1870 сімей, то за аналогічний період поточного року - понад 6 573 родини. Таку інформацію надала під час апаратної наради 23 березня перший заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва.
Вона презентувала схему призначення житлових субсидій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 “ Про удосконалення порядку надання житлової субсидії ”
«Згідно нових умов надання державної допомоги на сплату комунальних послуг, у зв’язку з підвищенням тарифів на газ,тепло та електроенергію, запроваджується принцип довіри - призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником,- зауважила Людмила Каратаєва,- При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій».
Вона також зазначила, що відтепер призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати громадян для звернення за субсидією.
Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься на 12 місяців з моменту звернення за її призначенням. Після закінчення терміну отримання субсидії, органи соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період автоматично.
Для цього вони збиратимуть необхідну інформацію без звернення громадянина і протягом двох місяців з початку нового періоду прийматимуть рішення щодо призначення субсидії цим домогосподарствам та письмово інформують про прийняте рішення громадян, які зверталися.
«Для 67 тисяч сімей області, які в опалювальний період 2014-2015 років одержують субсидії , передбачається автоматичне призначення субсидій на новий термін без необхідності надання нового пакету документів та звернення до органів соціального захисту населення»,- підкреслила Людмила Каратаєва.
За її словами, водночас посилено відповідальність заявника за достовірність наданих відомостей для призначення субсидії.
Якщо подано неповні чи недостовірні дані про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб,то може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.
Звертаючись до учасників наради , голова ОДА Валерій Коровій підкреслив:
«Програма надання житлових субсидій на нових умовах вже починає діяти, отже необхідно, щоб запрацювала система інформування населення, районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування особливо – міст обласного значення та райцентрів. Тож необхідно максимально залучити обласні та районні засоби масової інформації,щоб донести в презентаційній доступній та зручній формі інформацію про умови та механізми отримання субсидій».
Голова ОДА доручив профільному заступнику найближчим часом організувати в районах тематичні наради за участю представників облдержадміністрації для максимального якісного інформування щодо умов надання населенню державних субсидій на сплату комунальних послуг.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь