ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Колегія райдержадміністрації: мобілізація і соціальна підтримка учасників АТО

Дата: 21.01.2015 13:07
Кількість переглядів: 424

20 січня 2015 року в м. Тульчині відбулося позачергове засідання колегії райдержадміністрації у зв’язку з підписанням Президентом України П.Порошенком Указу № 14/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 грудня 2014 року «Про деякі оборонно-мобілізаційні питання». Таким чином, на розгляд колегії було винесене єдине, але дуже важливе питання: «Про підсумки проведення мобілізації до лав ЗСУ в 2014 році та завдання щодо проведення часткової мобілізації у 2015 році». Доповідачем з даного питання був військовий комісар РВК Дмитро Слободянюк. Він, зокрема, повідомив, що за результатами трьох черг часткової мобілізації в березні, травні та липні минулого року до ЗСУ потрапили 176 жителів району, в т.ч. 25 офіцерів. В поточному році теж буде три черги часткової мобілізації, перша з яких розпочинається 20 січня.

У вступному слові голова райдержадміністрації Микола Підболячний підкреслив: «Ситуація на Сході нашої держави загрозлива. Політичне керівництво Росії планує відновлення фази бойових дій. Мова йде про серйозний континентальний конфлікт. Окрім прямого військового втручання, Росія ставить мету виснажити економіку нашої країни, розхитати ситуацію буквально у всіх регіонах. Потрібно бути готовими до всього».

В роботі колегії, окрім її членів, взяли участь міський, селищні, сільські голови, працівники місцевих рад з мобілізаційних питань, керівники підприємств, установ і організацій району, структурних підрозділів райдержадміністрації, районної ради, районних ЗМІ.

Голова райдержадміністрації звернувся до голів місцевих рад з питанням, чи є на даний час якісь проблеми у зв’язку з виконанням мобілізаційних завдань Президента України, і підсумував: «Відтак мобілізація неминуча. Слід сказати і вести про це мову з людьми, що ніхто з призовників не буде відправлений у зону АТО. Лише після проходження служби, підготовки та навчання, молоді люди можуть бути призваними за контрактом в зону бойових дій. Окрім розмов про мобілізацію, ми не маємо забувати про тих, хто повертається зі Сходу, гідно зустріти учасників АТО і простежити, щоб вони отримали всі соціальні гарантії, передбачені законодавством. Про них ми повинні знати усе, увага і піклування мають бути повсякчас. Вони мають отримати роботу за будь-яких обставин. Це навіть не обговорюється. Уже до кінця місяця ми зажадаємо від вас, шановні голови, інформацію по цій проблематиці. За результатами роботи нашої колегії буде прийнято розпорядження, зміст якого вам буде доведено».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь