ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кошти для соціальних виплат сім’ям з дітьми у розмірі 1 млрд. 500 млн. гривень вже надійшли до регіону і будуть виплачені до 1 січня

Дата: 17.12.2013 08:46
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

Про це йшлося 16 грудня на селекторній нараді під головуванням Міністра соціальної політики України Наталі Королевської. На нараді піднімались питання щодо функціонування соціальної сфери, забезпечення пенсійних та соціальних виплат, роботи установ, які надають соціальні послуги населенню у зимовий період. У Вінницькій студії Укртелекому на нараді були присутні заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та керівники профільних управлінь.
За словами заступника голови ОДА, на Вінниччині 129 тис. родин з дітьми, що користуються державною фінансовою підтримкою, до 1 січня отримають усі належні виплати, оскільки кошти у розмірі 1 млрд. 500 млн. гривень вже надійшли до регіону і виплачуватимуться за спеціальним графіком.
«На постійному контролі влади є виплати 511 тисячам пенсіонерів області заборгованості по пенсіям,- повідомила Любов Спірідонова.- За грудень було нараховано пенсій 705 млн .грн, сьогодні вже виплачено 406 млн.грн., залишилось - менше 300 мільйонів гривень, проте немає сумнівів, що найближчими днями усі належні виплати будуть здійснені».
Відчутну заборгованість, за її словами, донедавна накопичила Вінниччина по виплатам, які стосуються центрів зайнятості та фонду соціального страхування, зокрема виплати по лікарняних листках та пологах, допомога на поховання, тощо. Проте, в кінці минулого тижня більше 40 млн. боргів було погашено і сьогодні вже йдуть грудневі виплати за цими статтями.
Любов Спірідонова також акцентувала увагу на тому, що цьогоріч держава знайшла можливість збільшити в рази допомогу опікунам по догляду за інвалідами (ще рік тому вони становили біля 100 грн., сьогодні – 1100 грн.). В області сьогодні така допомога виплачується без затримок.
«Міністр соціальної політики України Наталя Королевська зазначила, що через непросту економічну ситуацію в країні, в останні місяці були значні затримки зі страховими виплатами громадянам. Проте, з 9 по 13 грудня Казначейство перерахувало понад 2 млрд. 200 млн. грн. на страхові виплати. Основні борги ліквідовано. Це означає, що протягом цього тижня люди мають одержати належні їм кошти».
Міністр зауважила: «Оскільки кошти вже перераховані і пішли у регіони, необхідно проконтролювати, щоб вони вчасно надійшли до людей і не було ніяких затримок на місцевому рівні. Також я звертаюся до роботодавців. Будь ласка, вчасно проводьте соціальні виплати на рівні бухгалтерій підприємств, в першу чергу, це стосується лікарняних. Щоб штучно не створювалася ситуація, коли гроші є, але люди не можуть їх отримати», - сказала вона.
Довідка.
Адресну соціальну допомогу в області отримують 130,9 тисяч сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів з дитинства та на дітей-інвалідів.
Сума нарахованих з початку поточного року державних допомог складає 1 млрд. 453,7 млн. грн.
На 2013 рік з державного бюджету на ці виплати передбачено використати 1 млрд. 529,8 млн. грн.
Державні допомоги профінансовані 100-відсотково.
Станом на 12 грудня 2013 року в області 72,2 тис. сімей призначені житлові субсидії на суму 64,7 млн. грн. На їх виплату з державного бюджету отримано 64,4 млн. грн.
Поточна заборгованість становить 5,2 млн. грн.
На 2013 рік з Державного бюджету області на виплату житлових субсидій передбачено 89,4 млн. грн.
Протягом 2013 року фахівці із соціальної роботи надали соціальні послуги 150152 особам з числа найуразливіших категорій населення (у 2012 році – 70445)
На сьогоднішній день у Вінницькій області створено обласну комунальну установу «Вінницький обласний центр реінтеграції бездомних громадян», в якому функціонуватимуть три відділення: обліку бездомних громадян, нічного перебування та реінтеграції бездомних громадян.
В 24 районах області при територіальних центрах соціального обслуговування працюють стаціонарні відділення постійного проживання.
З 10 інтернатних установ області, 8-мають централізоване опалення, 2- опалення дровами. В даний час забезпечено достатній запас твердого палива на випадок надзвичайних ситуацій.
В територіальних центрах соціального обслуговування проводиться додаткове обстеження матеріально-побутових умов проживання та виявлення потреб у предметах першої необхідності одиноких та самотньо проживаючих осіб похилого віку, інвалідів та хворих. При необхідності дана категорія громадян влаштовується до стаціонарних відділень територіальних центрів та будинків-інтернатів. (ліжкомережа даних закладів повністю задовольняє потреби області).
Станом на 13.12.2013 року Вінницьким обласним відділенням Фонду соціального страхування забезпечено погашення соціальних виплат за 30 днів в сумі 20 888 812,32 грн., зокрема:
по тимчасовій непрацездатності - 14 277 831,25 грн. (30 днів)
по вагітності і пологах-6 489 981,07 грн. (30 днів)
на поховання – 121 000 грн. (29 днів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь